Stanley & Livingstone
Voeg toe:

We moeten gaan

€ 25,00

Begin jaren vijftig trokken veel Nederlandse boeren naar Zuid-Rhodesie om er een nieuw leven te beginnen. Het waren veelal mensen die uit Indie waren teruggekomen en hun draai thuis in Nederland niet meer konden vinden. Zuid-Rhodesie was een blanke kolonie in Afrika. Een land in ontwikkeling, een land met mogelijkheden. Vooral voor boeren die er o.a. in de tabak aan de slag konden. Het werd een mooi leven waarin de blanke boeren grote stukken landbouwgrond tot ontwikkeling brachten. Ze zorgden voor een goede productie, een groeiende economie en daarbij voor werk voor de zwarte bevolking. Maar toen in 1980 Zuid-Rhodesie Zimbabwe werd en een zwarte leider kreeg, Mugabe, keerde het tij. Langzaam maar zeker. De zwarte bevolking eiste zijn rechten op. Het was tenslotte zo dat 4000 blanke boeren 95% van de landbouwgronden in handen hadden. Vanaf 2000 werden de blanke boeren daadwerkelijk door Mugabe en zijn aanhang van hun land verdreven. Dat ging met veel geweld gepaard. Het was een traumatische ervaring voor de blanke boeren, die hun opgebouwde bedrijf en hun leven halsoverkop achter moesten laten. Soms maken ze dit dus voor de tweede keer mee. Helaas bood het ook de zwarte bevolking †geen soelaas. Tot op de dag van vandaag liggen de landerijen er verwaarloosd bij en zijn de Zimbabwanen slachtoffer van een deels zelf gegraven economisch dieptepunt. Een prachtig en leerzaam boek. Want deze families die dus weer berooid in Nederland aankomen, laten zich niet neerdrukken. Ze pakken hun leven weer op en beginnen weer nieuwe bedrijven.†
We moeten gaan, Marnix de Bruyne, (2016)

Klik hier voor meer over†Zimbabwe

Zimbabwe, Zuidelijk-Afrika,†


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: Zimbabwe
  • We moeten gaan
  • ISBN: 9789057597503
  • Schrijver: Marnix de Bruyne
  • Subtitle: Nederlandse boeren in Zimbabwe
  • Uitgever: Podium
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2018 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart