Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Wandelen langs stelling van Antwerpen

€ 16,95

Wandelen langs de Stelling van Antwerpen. Honderd jaar na de Groote Oorlog kunt u met deze wandelgids de 135 km lange wandelroute rondom Antwerpen lopen langs de forten, schansen en talloze andere verdedigingswerken die werden gebouwd om de belangrijkste Belgische havenstad te beschermen tegen de Duitsers. Het duurde tien jaar om de Stelling van Antwerpen te bouwen. Maar deze vesting, die onneembaar had moeten zijn, werd helaas al in de herfst van 1914 binnen tien dagen overlopen. Sommige forten kregen een tweede leven in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook toen bleek de Duitse overmacht te groot. Inmiddels vormen de verlaten forten en schansen een boeiend decor voor de wandelaar met historisch besef. Waar manschappen overnachtten overwinteren nu vleermuizen en de overgroeide omwallingen herbergen nu spechten en uilen. Journalist Joost Vermeulen en fotografe Renie van de Putten ontdekten bij toeval de verlaten schoonheid van deze militaire monumenten en maakten deze wandelgids. De lange afstandswandelroute is ingedeeld in zeven etappes. Iedere etappe kan met openbaar vervoer worden bereikt en zo kan deze route dus als een serie dagwandelingen worden gelopen. Zelfs als u niet perse wilt wandelen is dit een mooie gids vol informatie, topografische kaarten en mooie foto's over de Stelling van Antwerpen en de dramatische dagen in het najaar van 1914. Wandelen langs de Stelling van Antwerpen, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, (2014)

Meer over de Eerste Wereldoorlog, klik hier.

Klik hier voor andere wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig


Antwerpen, oorlogsgeschiedenis, geschiedenis, WO I, Grote Oorlog, 1914-1918, verdedigingswerken, BelgiŽ, Belgie, Noord-Belgie, Stabroek, Brasschaat, Oelegem, Lier, Sint-Kathelijne-Waver, Mechelen, Willebroek, Branst, GR, LAW, wandelen, meerdaagse wandelroute, Eerste Wereldoorlog, militair toerismeReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Wandelen langs stelling van Antwerpen
  • ISBN: 9789078641322
  • Schrijver: Joost Vermeulen
  • Uitgever: Gegarandeerd Onregelmatig
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart