Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Tintin in the Congo

€ 16,50

Heruitgave van Kuifje in de Congo. Oorspronkelijk uitgekomen in 1931
Kuifje en Bobbie schepen in Antwerpen in op weg naar koloniaal Belgisch-Congo. Na enkele voorvallen op het schip waarbij Bobbie stuit op een kwaadgezinde verstekeling, komen ze aan in Afrika. Kuifje huurt er een Ford Model T en neemt een gids genaamd Coco in dienst. Samen trekken ze diep Congo in om op jacht te gaan.
Tijdens hun safari wordt Kuifje's auto gestolen door dezelfde verstekeling die Bobbie was tegengekomen. Hij slaagt erin de auto terug te krijgen, maar de boef ontsnapt. Wat later komen Kuifje, Bobbie en Coco aan in het dorpje van de Rhumbaba's. Kuifje krijgt hier onder andere de taak om les te geven aan de kinderen. Ook moet hij in allerlei ruzietjes tussen de stamleden onderling bemiddelen.
De verstekeling, die het dorp ook heeft gevonden, probeert inmiddels samen met de plaatselijke tovenaar – die Kuifje als een gevaarlijke concurrent ziet – Kuifje op verschillende manieren om het leven te brengen. Bij een van zijn pogingen hangt de bandiet Kuifje aan een boom boven een rivier vol hongerige krokodillen, maar de reporter wordt gered door een Belgische missionaris. Uiteindelijk slaagt Kuifje erin de bandiet uit te schakelen.

Het verhaal geeft een karikatuur van het plaatselijke leven in Congo, destijds een Belgische kolonie, van de jaren dertig. Het bevat veel scènes en grappen die racistisch of neokoloniaal overkomen. De plaatselijke bevolking wordt voorgesteld als achterlijk en het is Kuifje die enige orde onder hen moet zien aan te brengen. Hergé gaf decennia later toe dat hij dit verhaal in opdracht van de katholieke uitgevers van Le Petit Vingtième tekende en qua research zich enkel gebaseerd had op wat zijn omgeving over de Congolezen vertelde. Het album is dus zeker gedateerd en geeft geen waarheidsgetrouw beeld van hoe het leven in de kolonie destijds was, maar eerder een overdrijving van hoe de Europeanen er destijds over dachten, Heruitgave in kleur Engelstalig.

Bron: Wikipedia


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Tintin in the Congo
  • ISBN: 9782203096509
  • Schrijver: Hergé
  • Uitgever: Casterrman
  • Uitvoering: gebonden collectors heruitgave
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Engels

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart