Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Stiekem kan hier alles

€ 21,00

Voor haar afstudeerproject over propagandakunst vertrekt Eefje Blankevoort naar Iran. Ze ontmoet er fulminerende geestelijken en hoort er bekende slogans tegen het Westen. Maar in hetzelfde land feest ze met Iraanse jongeren die zich niets lijken aan te trekken van de geboden en verboden. Het openbare leven in Iran is een Bal Masque. Dit boek geeft een intrigerende inkijk in een samenleving waar niks mag, maar alles kan. Eefje Blankevoort (1978) is historica en journaliste. Ze woonde tussen 2003 en 2006 meerdere malen in Teheran. Dit boek was genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs.†Stiekem kan hier alles, Eefje Blankevoort, (herdruk 2017)


Mening van Nasja Berg van Stanley & Livingstone over dit boek en andere boeken over Iran
Het is interessant om kennis te nemen van het leven van jongeren in Iran, die geconfronteerd worden met de controle die er is op zedelijkheid en politieke mening. Hoe zij omgaan met sexualiteit en de beperking van hun vrijheid. Over de geheime politie die soms behoorlijk heftig optreedt. Dat is iets waar je als toerist in Iran niet snel echt een beeld van krijgt. Maar het is wel een boek met een eenzijdige belichting van Iran. Ik vind daarom dat je naast dit boek ook veel andere boeken moet lezen. Zoals het boek van Alexander Reeuwijk die meer reist in de traditie van Byron en Elliot met veel oog voor geschiedenis en cultuur. Of het zeer goed geschreven en heldere boek van Axworthy, Empire of the mind, dat het meest complete boek is over de buitengewoon interessante geschiedenis van Iran van de Zoroasters tot 2007. Het legt goede verbanden en geeft visies op de geschiedenis en de wereldpolitiek en de positie van Iran daarin.
Ook ben ik blij dat ik Memoires van een keizerin over de vrouw van de laatste sjah Farah Diba Pahlawi heb gelezen. Dit is dan weer een boek vanuit het sjah-standpunt. Een romantisch verhaal over een gewoon meisje dat de sjah trouwde. Hoe hun leven was, hoe goed zij waren en wat zij allemaal deden om Iran vooruit te brengen. En hoe het afliep met ze toen de Islamitische Revolutie kwam. Hoe men ook in Iran over de sjah denkt, als je de naam van Farah Diba laat vallen blijkt dat de Iraniers haar een speciaal warm hart toedragen. Helaas is dit laatste boek alleen nog tweedehands te krijgen.

Klik hier voor meer†reisboeken en kaarten Iran


Iran, reisverhaal, reisverhalen, leven Iraniers, Perzie, Midden-Oosten,


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Stiekem kan hier alles
  • ISBN: 9789057598791
  • Schrijver: Eefje Blankevoort
  • Uitgever: Podium
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart