Stanley & Livingstone
Voeg toe:

St. Jacobs fietsroute deel 1 - Fietsen van Haarlem naar Tours

€ 22,95

Op de fiets naar Santiago de Compostela? Dat kan met de Sint Jacobs fietsroute. De route werd gemaakt door Clemens Sweerman van de Fietskaart Informatie Stichting en uitgegeven door Pirola. De route wordt beschreven in drie gidsen; deel 1, 2 en 3. Dit eerste deel gaat van Haarlem naar Tours. Tours ligt in de Loirestreek in Frankrijk. De route voert langs groene riviertjes, dromerige dorpen en pelgrimshistorie over landelijke wegen zonder druk autoverkeer. Eerst vlak, dan heuvelachtig, maar geschikt voor de gemiddelde vakantiefietser. De hoofdroute van 860 km leidt over Chartres naar Tours, met een variant over Antwerpen. Een alternatief traject voert over Parijs en Orleans naar Tours. Kinderen met enige fietservaring kunnen mee op deze route door Nederland,†Belgie en Frankrijk. Het is ook een idee om met kinderen (of zonder) een rondje te fietsen tussen Tours en Compiegne, alhoewel de routebeschrijving wel steeds van noord naar zuid is. (Een beter rondje, wel†twee kanten op beschreven ziet u bij deel 2.) De ringband bevat een uitvoerige routebeschrijving, kaartmateriaal, hoogteprofielen, overnachtingsadressen (rustige campings (natuur/a la ferme en hotels) en beschrijving van bezienswaardigheden langs de route. Naast uitgebreide informatie over voorbereiding, vervoer, uitrusting, aanpak en handige tips bij het fietsen is ook de achtergrondinformatie boeiend. St. Jacobs fietsroute deel 1: fietsen van Haarlem naar†Tours, (2016) †

Sint Jacobs fietsroute deel 1: Haarlem -†Tours is 860 km lang

Overzichtskaart van de fietsroute naar Santiago, de Sint Jacobs fietsroute deel 1:

St Jacobs fietsroute Santiago 1

De hele route naar Santiago is 2500 kilometer lang. Met de conditie stijgen ook de heuvels. Bij een gemiddelde prestatie van 85 km per dag zou de hele fietsroute naar Santiago de Compostela in een maand kunnen worden afgelegd, maar de ervaring leert dat de meesten er toch minstens vijf weken of meer over doen. Het is een pelgrimsroute, en 'het genieten van het onderweg zijn' is tenslotte belangrijk. En er is onderweg genoeg te zien en te ervaren. Mensen die ook terugfietsen hebben de dubbele tijd nodig. Logisch. Het is een idee om over Vezelay (ook pelgrimsoord) terug te fietsen met de fietsroute Langs Oude Wegen.

De Santiago fietsroute plannen.

Totale afstand 2500 km. Bij een afstand van gemiddeld 65 km per dag kom je dan uit op 38 fietsdagen. Santiago fietsroute deel 1 Haarlem - Tours 860 km 10 fiets dagen. Santiago fietsroute deel 2 Tours - PyreneeŽn 650 km 14 fiets dagen. Santiago fietsroute deel 3 PyreneeŽn - Santiago 1020 km 14 fiets dagen. We gaan hier uit van gemiddeld zo'n 5 uur fietsen per dag. Plan ook een aantal rustdagen in.

Klik hier†om †St Jacobs fietsroute deel 2†te bekijken en bestellen. En hier voor St Jacobsroute deel3

Kom gerust een langs in onze winkel om naar de fietsroutegidsen te kijken. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een mooie fietstocht. U kunt de boekjes inzien en zo uitzoeken welke fietsroute u het liefste maakt.

Kaart van Santiago-route en andere fietsroutes door Frankrijk naar het zuiden:

Fietsroutes fietsweb Europa fietsenKlik hier voor meer reisboeken en routegidsen over de route naar Santiago de Compostela

St Jacobs fietsroute, fietsen naar Santiago de Compostela, pelgrimstocht op de fiets, Jacobus route, pelgrimeren, bedevaartstocht, pelgrimsroute, pelgrimsweg, fietsen door Europa met het fietsweb, fietsroutes FIS, Europafietsers, fietsvakantie,† fietsgids, fietsen Nederland,†cycling Netherlands, Santiago de Compostela, Santiago de CompostellaReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: op de fiets naar Santiago
  • St. Jacobs fietsroute deel 1 - Fietsen van Haarlem naar Tours
  • ISBN: 9789064557934
  • Schrijver: Clemens Sweerman
  • Subtitle: Haarlem - Tours
  • Uitgever: Pirola
  • Uitvoering: ringband
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart