Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Sri Lanka een reisboek

€ 17,95

Als je naar een land gaat is het leuk om je te verdiepen in een thema. In Sri Lanka is dat bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis. Want hoe komen Delfsblauwe tegels op de vloer van een boeddhistische tempel? En wie zijn de Dutch Burghers? Ad van Schaik is een groot kenner van Sri Lanka. In zijn 'dictionanaire amoureux', liefdesverklaring aan Sri Lanka, schrijft hij over de VOC, over de Wolvendaalse kerk en over de Nederlandse monnik Olande Ananda. Maar het is zeker niet alleen de Nederlandse connectie die hem boeit. Hij schrijft ook over de oudste botanische tuin van AziŽ, door de Britten aangelegd, over rubber en over het conflict met de tamils. 42 korte verhaaltjes vertellen over de achtergronden, cultuur en geschiedenis en geven verdieping aan uw reis naar Sri Lanka. Sri Lanka, een reisboek, Ad van Schaik,†(2011)

Mijn hart denct anders niet nacht ende dach,
dan om vreemde landen te besien.
Soo weet men wat te vertellen als men oudt is.

Jan Huyghen van Linschoten (1563-1611)

De Nederlandse handelsreiziger Jan Huyghen van Linschoten staat ook afgebeeld op een deur van een kerk in Luang Prabang in Laos.

Wij, Harry en Nasja Berg van Stanley & Livingstone, waren ook eens op Sri Lanka. Toen Ad van Schaik dit boek kwam laten zien, moesten we aan het volgende verhaaltje denken; wij gingen de Adam's Peak beklimmen en hadden onze intrek genomen in een bed & breakfast aan de voet van de berg. Toen we 's morgens in de zon voor het huisje zaten, kwam de vrouw des huizes naar buiten en riep; , Poes, poes, poes, ...poes, poes, poes!' En daar kwam de kat aangehold. Tja, Ad van Schaik breng met zijn enthousiasme de reisherinneringen aan Sri Lanka weer bij ons boven.

Klik hier voor meer over†Sri Lanka

reisverhaal, reisverhalen, geschiedenis,

 Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Sri Lanka een reisboek
  • ISBN: 9789461530110
  • Schrijver: Ad van Schaik
  • Uitgever: Aspekt
  • Nieuwste editie: ja

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart