Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Rijke mensen sterven niet in Congo en Rwanda

De moedige onderzoeksjournaliste Anneke Verbraeken komt sinds 2009 in Rwanda en Congo, twee van de meest getroebleerde landen ter wereld. Verbraeken schrijft over de corruptie, verkiezingen, dictators en rebellen en over de gewelddadige rol van grondstoffen. Ze schrijft ook met humor en zelfspot over de alledaagse ongemakken als journalist in Afrika en ze ontmoet bijzondere mensen. Ze maakt oorlogsgebied toegankelijk. Maar haar puntige pen en de omgang met Rwandees oppositieleidster Victoire Ingabire, Congolees mensenrechtenactivist Sylvestre Bwira en andere activisten en kritische politici leiden ertoe dat ze in Rwanda wordt uitgeroepen tot 'vijand van het Rwandese volk' en in Congo wordt gearresteerd. Toch blijft ze vastberaden schrijven over de strijd van Victoire Ingabire voor democratie en rechtvaardigheid in Rwanda. Anneke Verbraeken maakte voor Brandpunt een reportage over Rwanda en werkt momenteel aan twee documentaires over het gebied. Ze ontving in 2016 de Victoire Ingabire Umuhoza Prijs en werd genomineerd door het Humanistisch Vredesberaad als Journalist voor de Vrede. Ze werkt als zelfstandig onderzoeksjournalist voor o.a. Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en De Volkskrant. Rijke mensen sterven niet - confronterende ontmoetingen in Congo en Rwanda, Nederlandstalig, (juni 2017)

UITVERKOCHT. NIET MEER LEVERBAAR.

Congo, Democratische Republiek, Rwanda, Grote Merengebied, Centraal-Afrika, Afrika, Kigali, Goma,†politieke, ontwikkelingen,†


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: niet meer leverbaar
  • Rijke mensen sterven niet in Congo en Rwanda
  • ISBN: 9789045034430
  • Schrijver: Anneke Verbraeken
  • Subtitle: Confronterende ontmoetingen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart