Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Reisgids Turijn - kunst en Slow Food

€ 15,50

De Nederlandstalige reisgids over Turijn van Karin Stubbe brengt deze bruisende stad in Piemonte op smaakvolle wijze onder de aandacht.†Turijn was van 1861 tot 1865 de eerste hoofdstad van het verenigde ItaliŽ†onder savoye koning Victor Emanuelle II en dat is nog steeds te zien aan de elegantie en grandeur.†Naast barokke paleizen, de pleinen, de achttien kilometer lange overdekte winkelarcade en de vele parken heeft Turijn ook een indrukwekkend aanbod aan musea (veelal gevestigd in historische stadspaleizen). Er is kunst uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Italiaanse, Vlaamse en Hollandse meesters zijn ruimschoots te bewonderen. Er is een filmmuseum, een automuseum, een museum voor Oosterse kunst, een museum voor decoratieve kunst en in Turijn bevindt zich de grootste collectie Egyptische kunst buiten Cairo. Turijn, geboorteplaats van de Arte Povera, is een stad die zich profileert op het gebied van hedendaagse kunst. Er worden regelmatig evenementen en tentoonstellingen georganiseerd en er is een flink aantal moderne kunstmusea. Turijn is natuurlijk ook het hart van een gastronomische regio. En het zou geen gids van Karin Stubbe zijn als ze daar niet bijzonder veel aandacht aan zou besteden. Veertig van de hondervijfentwintig pagina's in deze stedengids zijn ingeruimd voor de specialiteiten van Turijn, de delicatessen, de Slow Food beweging, de wijnen, de koffie en de historische†cafťs, de aperitivo, de wijnen en de bieren, de Torinese keuken en het ijs. Deze stedengids Turijn is door Karin Stubbe in eigen beheer uitgegeven en ziet er daarom eenvoudig uit, maar het enthousiasme dat er vanaf straalt maakt dat helemaal goed. Het rijke aanbod van Turijn, dat hier op overzichtelijke wijze wordt gepresenteerd, maakt het verlangen om Turijn te bezoeken groot. Turijn blijkt zeker meer dan de stad van †Fiat en Juventus. Turijn - stad van barok, Slow Food en hedendaagse kunst, suggesties voor een smaakvol en verrassend bezoek, Karin Stubbe, †Reisgids Turijn. Nederlandstalig, (2016)


Turijn, stedengidsen, stadsgids, city guide, stedentrip, reisgids, Piemonte, Noordwest-ItaliŽ, Noord-ItaliŽ, ItaliŽ, Italie, Turin, Torino,†


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Reisgids Turijn - kunst en Slow Food
  • ISBN: 9781326241506
  • Schrijver: Karin Stubbe
  • Subtitle: stad van barok, Slow Food en moderne kunst
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart