Stanley & Livingstone

Algemene informatie

HOE KIES IK EEN GLOBE?


De stijl. Er zijn veel uitvoeringen van globes. Laat eerst de plaatjes op u inwerken en bepaal op intuïtie en smaak welke globe u het mooist vindt.

De functie. Zoekt u een puur decoratief element of wilt u juist heel duidelijk de landsgrenzen kunnen zien. Als decoratie kan een antieke globe natuurlijk heel goed, maar de landsgrenzen zijn op zijn zachtst gezegd zeker niet actueel. We hebben zelfs globes waar Australie nog niet op staat eenvoudigweg omdat het nog niet ontdekt was. De moderne globes (blauw of bruin) zijn wel up-to-date.

Het formaat. Komt hij op een hoekje van een bureau te staan? Op een dressoir, boven op een kas, of heeft u meer ruimte en kan hij gezichtsbepalend gaan werken en aandacht opeisen? b.v. als staande globe in een serre.

De prijs. We hebben globes vanaf € 8,95 tot aan € 9,700,- De meeste globes bevinden zich in een gebied tussen de € 50,- en de € 150,-

De duurzaamheid. Kunststof globes zijn de beste keuze als u verwacht dat de globe veel zal worden gebruikt, b.v. in een gezin met opgroeiende kinderen. Een kunststof globe zal heel lang meegaan en verkleurt bijna niet. De papieren globes in ons assortiment zijn wat dat betreft kwetsbaarder. Ze zijn wel gelakt en gefixeerd, maar bij een val kunnen er krassen ontstaan en staat hij langdurig op een plek met veel zonlicht dan geeft dat op den duur verkleuring. Daar tegenover staat dat de papieren globes een wat scherper kaartbeeld hebben omdat men op papier beter kan drukken dan op kunststof.

 

Terug


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart