Stanley & Livingstone

Nieuws van Stanley & Livingstone

Stanley-Livingstone

1. Opening nieuwe showroom. (voor gevorderden)
2. Kinderen krijgen eigen afdeling
3. Nieuwe wandelkaarten Nederland met ingetekende wandelroutes !

4. Nieuwe Wereld Bosatlas en nieuwe Friesland Bosatlas.
5. Nieuwe oude wereldkaarten eindelijk beschikbaar.
6. Gitzwarte wereldbol Top of Flop?
7. Aantal reisgidsen en landkaarten op de site explosief gegroeid.
8. Site bestellingen verzendkosten verlaagd.
9. Ingekocht. Collectie unieke grote oude wereldkaarten.
10. Die postzegels; hoe zit dat?
11. 'Excellent travel bookstore'. Stanley & Livingstone Reisboekhandel opgenomen in Lonely Planet Europa en Netherlands.Opening nieuwe showroom - Stanley & Livingstone voor gevorderden

Op enkele stappen van onze winkel in Den Haag hebben we sinds kort een nieuwe showroom waar we de grote wereldkaarten en globes kunnen tonen. Hij is nog niet helemaal klaar, maar al volop in gebruik. In de showroom staat de hele collectie barglobes nu in de spotlights en ook alle mooie Columbus globes op staande voet. Zelfs de Stella Nova globe van 64 cm in nu in huis. Alle muren hangen vol met grote en kleine wereldkaarten op magneetbord. Het is echt een heel inspirerende ruimte geworden. Het lijkt wel een museum.

Stanley & Livingstone grote globes

Barglobes om direct mee te nemen

De nieuwe showroom voor globes en wereldkaarten.


Kinderen krijgen eindelijk eigen afdeling

wereldkaarten en globes voor kinderen

Sinds kort is er een nieuwe loot aan de tak van Stanley & Livingstone.  De wereld voor kinderen.  Zo makkelijk heeft Sinterklaas het nog nooit gehad ! We zijn altijd al gespitst geweest op het vinden van producten die speciaal voor kinderen bedoeld zijn en die met landkaarten en wereldbollen te maken hebben. Maar de laatste jaren zijn daar zoveel leuke nieuwe vormen van ontstaan dat we besloten hebben om dit gedeelte van ons assortiment een eigen plek te geven. Een eigen site die alleen maar aandacht heeft voor kinderen. Puzzels, kinderwereldkaarten, kinderatlassen, zelfs knuffelwereldbollen. Ga maar eens kijken. (ook in de winkel te koop)


Nieuwe wandelkaarten Nederland met ingetekende wandelroutes !

De Noorderzon en routemaker WolfsWandelplan presenteerden een compleet nieuwe serie topografische wandelkaarten van Nederland, onder de titel 'Trage Paden'.
covers
Kenmerken:
  • Grote samengestelde bladen, tweezijdig bedrukt, schaal 1:25.000
  • De hoogwaardige cartografie van de Topografische Dienst (Kadaster Geo-informatie) is integraal overgenomen.
  • Intekening van lange afstandswandelpaden, verbindingsroutes en rondwandelingen.
  • Gedrukt op scheur- en watervast materiaal (polyart, dit is biologisch afbreekbaar).
De kaarten bestrijken een gebied dat exact vijf keer zo groot is (25 x 25 km, ofwel 625 vierkante kilometer), als het standaardformaat topografische kaart (10 x 12,5 km, ofwel 125 vierkante kilometer). Van de verbindingsroutes en rondwandelingen worden gratis gps-tracks ter beschikking gesteld.

 

Bladoverzicht

Op dit bladoverzicht ziet u welke kaarten nu verschenen zijn en welke in 2011 worden verwacht.
Bladoverzicht

Op dit moment verkrijgbare kaarten:
Topografische Wandelkaart Achterhoek Noordwest.
Topografische Wandelkaart Achterhoek Zuidwest.
Topografische Wandelkaart Midden-Veluwe.
Topografische Wandelkaart Utrechtse Heuvelrug.
Topografische Wandelkaart Arnhem Nijmegen.

In voorbereiding zijn: Salland, Achterhoek-Oost, Gelderse Vallei en Noord-Veluwe.
 
 


Nieuwe Wereld Bosatlas en nieuwe Friesland Bosatlas

Wereld bos atlas


Het komt niet zo vaak voor. Een echte nieuwe wereld bosatlas. Het is ook werkelijk een zeer unieke atlas geworden. De grootste Nederlandstalige atlas ooit. Hetzelfde geldt voor die andere nieuwe en heel bijzondere Bosatlas; de speciale Bosatlas voor Friesland.


Eigen uitgave herdrukken van oude wereldkaarten

oude wereldkaarten

We waren er al lang mee bezig en het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu zijn ze  klaar. Een collectie van vijf prachtige oude wereldkaarten van Stanley & Livingstone. We hebben de allermooiste oude kaarten geselecteerd en we hebben ons uiterste best gedaan om de prijs laag te houden € 16,95 per stuk en er is nog een groot voordeel. Deze oude wereldkaarten zijn zo gemaakt dat ze wél rechtstreeks in een standaardlijst van 70 x 50 cm passen. Al met al kun je dus nu een echt mooie replica aanschaffen en zelf inlijsten voor in totaal onder de € 40,-. We verwachten er veel van.


Gitzwarte wereldbol Top of Flop? Stanley & Livingstone's zwarte wereldbol

oude globe met nieuwe grenzen


Omdat veel van onze klanten de replica's van oude globes wel heel mooi vinden, maar het toch jammer vinden dat ze niet de landen van nu weergeven (sterker nog Australië staat er vaak nog niet op) hebben we een paar jaar geleden de Best of Both Worlds globe uitgegeven. Deze bijzondere globe is helemaal up-to-date en wordt nog met de hand gemaakt en gelukkig zijn er veel liefhebbers voor. Het werd nu dus tijd om weer eens iets nieuws ernaast te proberen.
Daarmee is de Black Ocean Globe ontstaan. Het is ook een klassiek gemaakte globe met houten voet en messing meridiaan. Hij geeft ook de landsgrenzen en plaatsnamen van nú weer. Maar de zee is van het allerdonkerste zwart en het kaartbeeld is veel helderder. Dit is (volgens ons) de mooiste globe die er ooit in Nederland is uitgegeven. Maar we zijn nog voorzichtig. We hebben er maar vier laten maken en als u hem net zo mooi vindt als wij dan nemen we hem echt in productie. Wat vindt u ervan? Top of flop?


Aantal reisgidsen en landkaarten op de site explosief gegroeid
De boeken en kaartenafdeling op de site is het laatste jaar explosief gegroeid. De site wordt beetje bij beetje een goede afspiegeling van wat we in de reisboekhandel op voorraad hebben aan kaarten en gidsen. En omdat ook de zoekmogelijkheden op de site sterk zijn verbeterd, zult u niet snel meer misgrijpen.


Site bestellingen verzendkosten verlaagd
Vanaf nu betaalt u maar 1x verzendkosten ook al besteld u meer producten.
Stanley & Livingstone blijft (in tegenstelling tot veel andere websites) de prijzen inclusief de BTW weergeven. Ook kunt u bij ons altijd vóór u besteld op het knopje - bereken verzendkosten - drukken. Dan weet u voordat u besteld waar u aan toe bent.


Unieke collectie grote oude wereldkaarten ingekocht

kompas roos oude wereldkaart

Deze grote wereldkaarten konden in de 17e eeuw besteld worden bij de uitgevers in Amsterdam. Maar veelal hebben ze de tand der tijd niet doorstaan. Soms zijn er voorzover bekend geen enkel complete exemplaren meer van deze oude wereldkaarten. Deze replica's zijn door de conservator van de universiteit van Utrecht Günter Schilder rond 1980 samengesteld van losse delen van de kaarten die in verschillende bibliotheken in Europa en Amerika nog bestonden. Deze replica's zijn dus ook al weer 25 jaar oud, maar nog in zeer goede staat. Uitgevoerd als losse bladen papier geplakt op linnen en tussen twee houten stokken gemonteerd net als in de 17e eeuw. Stanley & Livingstone is de enige kaartenwinkel die u deze kaarten aanbiedt. De grote Nicolaas Visscher wereldkaart staat al op de site. Ook andere kaarten uit deze collectie zijn vanaf nu te zien in onze showroom. Het zijn prachtige objecten voor studie of decoratie. Maar ze zijn uniek en als ze verkocht zijn is het voorbij.

voc schip oude kaart


Excellent travel bookstore.

The Hague Lonely Planet Europe

Stanley & Livingstone in de Lonely Planet Europe en de Lonely Planet Western Europe. Dan hoort u het ook eens van een ander........


Stanley-Livingstone


Terug


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart