Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Malawi Bradt Reisgids

€ 24,50

Malawi Bradt Reisgids. Malawi is een prachtig land in Afrika en een droombestemming voor reizigers. Een rustig en vriendelijk land dat nog redelijk onbekend is bij toeristen. Er zijn vele natuurparken en reservaten zoals Liwonde, Lengwe, Lake Malawi en Nyika, Vwaza, Kasungu en aan het Malawi-meer en elders liggen sprookjesachtige lodges. Ook is het het land van David Livingstone. De stad Blantyre is vernoemd naar zijn geboorteplaats. De missiepost Livingstonia behoeft geen toelichting. Deze zeer praktische reisgids is zeer geschikt voor mensen die op eigen houtje reizen, maar vanwege de grote hoeveelheid informatie over geschiedenis, achtergrond, cultuur en natuur ook zeker de moeite waard voor ieder ander die wil lezen over Malawi. Malawi Bradt Travel Guide, Engelstalig, (juli 2019)


* Wanderlust Readers Travel Awards*

update geldzaken Malawi (augustus 2013): Je hoeft niet perse dollars mee te nemen, want je kunt ook in euro's betalen in de lodges. Je kunt ook altijd betalen in Kwacha's, maar dan heb je wel dikke stapels geld bij je. Park entrees betaal je in dollars of in Kwacha's. Pinnen (met ING pas, Cirrus) kan bij de Standard Bank in Lilongwe en in Mzuzu. (In het zuiden weten wij het niet, want daar zijn we niet geweest.) Betaal cash, want aan passen heb je verder weinig. Accommodaties kun je veelal al vanaf thuis boeken via e mail en die kun je ook vast betalen via buitenlandse overmaking. Dat scheelt in je hoeveelheid cash. Malawi voelt behoorlijk veilig, trouwens.

De lodges zijn uitstekend, maar neem wel een zaklantaarn en waxinelichtjes mee, want elektriciteit is er niet altijd.

De nationale parken van Malawi

Nyika Plateau
Het op 2000 meter hoogte gelegen Nyika Plateau in het noorden van Malawi doet met zijn grassige glooiende heuvels denken aan de Schotse Hooglanden. Maar er komen Roan antilopen en hyena's voor en Nyika heeft de grootste concentratie luipaarden in Malawi. De eindeloze, bijna altijd groene grasvlaktes worden hier en daar onderbroken door groene valleien en door bossen. Het is een goed gebied voor game drives en wandelsafari's en u kunt er vissen en mountainbiken. De temperatuur is er over het algemeen aangenaam rond de 21 graden, maar in de wintermaanden tussen juni en augustus kan het er vriezen. De beste periode om wild te spotten is van november tot mei. Met 400 vogelsoorten is het Nyiki National Park ook geliefd bij ornithologen. Voor bird watching is oktober tot december de beste tijd. Bloeiende orchideeŽn zijn er in januari en februari.
In de buurt van Nyika NP is Livingstonia Mission, de eerste missiepost die in Nyasaland werd opgezet in 1874.

Vwaza Marsh Game Reserve
Het Vwaza Marsh Game Reserve bestaat uit moerassen en uitgestrekte vlakten rond het Kazuni meer. Het is geliefd bij olifanten en buffels. Ook leven er verschillende antilopensoorten, waterbokken, koedoes en vele vogelsoorten. In het Kazuni meer zitten veel nijlpaarden. Het Vwaza reservaat ligt ten zuidwesten van het Nyika NP op 29 km van Rumphi en is gemakkelijk te bereiken. In de droge tijd gaat er dagelijks een bus naartoe. Het is populair onder de MalawiŽrs zelf, maar het is niet zo bekend onder toeristen. Dat is vreemd, want het is na Liwonde de beste plaats om wild te zien in Malawi. Aan de waterkant van het Lake Kazuni is het een komen en gaan van dieren, die je zo vanaf je veranda kunt waarnemen. Het is mogelijk er begeleide wandelsafari's te maken.

Kasungu Nationaal Park
Het Kasungu National Park werd al in 1922 tot beschermd natuurgebied uitgeroepen. Het landschap van struiken en bossen ( miombo-bos) en rivieren is typisch voor zuid-centraal Afrika. Het ligt op 1000 meter hoogte tegen de Zambiaanse grens aan in het midden van Malawi. Met 2000 km2 is het na Nyika het grootste nationale park van Malawi. Ooit leefde hier de grootste olifantenpopulatie van Malawi. Er zijn veel dieren zoals zebra's, buffels, hartenbeesten,, impala's, roanantilopen, koedoes, en 200 vogelsoorten. Er lopen nog enkele luipaarden en hyena's door het bos dat in de regentijd ondoordringbaar dicht begroeid is. Het zien van wild is hier erg seizoensgebonden. De beste tijd om hier wild te zien is van augustus tot januari, waarbij de droogste tijd in augustus en september is. November en december zijn het beste voor vogelaars, augustus tot februari voor de fotograaf. Het park is gemakkelijk toegankelijk

Nkhotakota Wildreservaat
Het Kkhotakota Game Reserve ligt tussen het centrale hoogland en het Malawimeer en wordt beschermd sinds 1935. Er leven veel olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en hyena's, maar die zijn op de steile en dichtbegroeide berghellingen moeilijk te spotten. Het toerisme is hier niet erg ontwikkeld en het het reservaat kan worden ervaren als een eenzame wildernis. U kunt er vissen en vogelen en begeleide wandelsafari's maken over paadjes die sinds de tijd dat de slavenkaravanen passeerden niet zijn veranderd. Spectaculair is het uitzicht vanaf de Mount Chipata op 1638m over het park en het Lake Malawi.
Het plaatsje Nkhotakota gold in de jaren rond 1870 als belangrijkste doorvoerhaven voor slaven. Er werden toen tussen de 10.000 en 20.000 slaven per jaar op de boot gezet in wat toen Kota Kota heette. Het trok de aandacht van David Livingstone, maar die kon slavendrijver Jumbe er niet van overtuigen met de slavenhandel te stoppen. Dat gebeurde pas in 1891.

Lake Malawi National Park; Cape Maclear
Hier is het de onderwaterwereld die indruk maakt. Er leven honderden bontgekleurde vissoorten en het is het grootste reservaat voor tropische vissen in Afrika. De beroemdste vis is de Mbuna. Maar het Lake Malawi NP is ook een plek om te ontspannen. De witte stranden en het helderblauwe water nodigen uit om te kanoŽn, zwemmen, duiken, snorkelen en zonnebaden (pas op voor de krokodillen) en van de zonsondergang te genieten.

Liwonde National Park
Het Liwonde National Park is met 548 km2 een van de kleinste, maar wel het meest wildrijke nationale park van Malawi. Het is gepositioneerd aan de oostzijde van de bovenloop van de rivier de Shire die in het zuiden uit het Lake Malawi stroomt. Dit voormalige jachtgebied van de chief van Liwonde werd in 1973 uitgeroepen tot nationaal park. Het landschap wordt gedomineerd door savanne, worstenbomen, vlaktes die tijdens de regentijd overstromen en een krekenstelsel dat grenst aan de rivier. Tijdens het regenseizoen is een deel van het park onbereikbaar met de auto. Maar een boottocht is een schitterende manier om de onwaarschijnlijk grote hoeveelheid nijlpaarden en krokodillen te zien. In het park komen buffels, elandantilopen, koedoes, roaneantilopen, sabelantilopen, hartenbeesten, waterbokken, bosbokken, impala's en knobbelzwijnen voor en de zeldzame zwarte neushoorn. Ook zijn er 412 soorten vogels waaronder de Nyasa-agapornis (Lilian's Lovebird), de Pel's visuil en de Afrikaanse zeearend (met 'de lokroep van Afrika'). De witkeelaalscholver kleurt de bladeren van de palmen wit aan de oevers van het Lake Malombe.

Zomba Plateau
Frisse, heldere lucht en rust treft u aan in de bergbossen op weg naar het koele Zomba plateau waar een net van wandelpaden en vele uitzichtpunten ontspanning bieden. U kunt verblijven in een luxe hotel of op de camping. Vroeger was hier een dicht oerwoud. Nu groeien er cipressen en pijnbomen. Meerdere rivieren ontspringen in de bergen en er zijn watervallen en een stuwmeer. Een verkoelende plek in de hete maanden. (soms overvallen op wandelaars)

Lengwe National Park
Het Lengwe National Park is opgericht om de Nyala-antilope te beschermen. Het park heeft een oppervlakte van 887 km2 en ligt 50 km ten zuiden van Blantyre, ingeklemd tussen de Mozambikaanse grens en de Shire rivier. De Nyala komt alleen hier voor. Verder leven hier bosbokken, knobbelzwijnen en verschillende soorten apen. Het is een dichtbegroeid park en het is er lastig dieren te spotten, maar in de droge tijd komen de dieren tot vlakbij de Nyala Lodge. Het park, dat alleen aan de oostzijde kan worden bezocht, is geopend van mei tot december. Van oktober tot december is het er erg heet. Het park is goed te bereiken vanaf Blantyre. Het park wordt omringt door suikerrietplantages.

Majete National Park
Iets ten zuidwesten van Blantyre ligt Majete, een park met potentie. Dieren die hier gespot kunnen worden zijn de zwarte neushoorn, de sabelantilope, de zebra, impala, knobbelzwijn en olifant. Maar de grootste attractie is bij de ingang van het park waar de Shire zich met de Kapichira Waterval in de diepte stort. Onder begeleiding van de parkwachter kunt u hier wandelen.

Mwabvi National Park
Het kleinste, meest zuidelijke en minst bezochte reservaat van Malawi is Mwabvi. Er zijn hier door de stropers geen dieren. Maar de spectaculaire uitzichten op de Shire en de Zambezi zijn hier ongeŽvenaard. Deze kalme plek is voor vogelaars een waar paradijs. Maar als het net geregend heeft is de staat van de weg deplorabel.

Mulanje en Mount Mulanje
Mulanje is het kloppend hart van de thee-industrie van Malawi. Het pittoresk gelegen dorp is de basis voor beklimmers van de Mount Mulanje, de hoogste berg van Malawi. Het granieten rotsmassief is 130 miljoen jaar oud. De indrukwekkende vergezichten tijdens een dagtocht en het grote aantal soorten planten en bomen, waaronder de Mulanje ceder, is de aantrekkingskracht. De koelste, meest aangename tijd om hier te komen is van april tot en met september. Maar tussen mei en juli kan de berg in mist gehuld zijn.

Kijk hier voor allle kaarten en gidsen over Malawi.reisgids Malawi, reisgidsen† Afrika,† travel guide, Africa, Zuidelijk-Afrika, Africa southern,

† ,Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Malawi Bradt Reisgids
  • ISBN: 9781784770174
  • Schrijver: Philip Briggs
  • Uitgever: Bradt Travel Guides
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Engels

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart