Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Logboek van de ontdekkingsreiziger

€ 34,99

Ontdekkingsreizigers uit de negentiende en begin twintigste eeuw waren vaak veelzijdig wetenschappelijk onderlegd of juist heel ge´nteresseerd in een heel specifiek onderwerp dat ze tijdens hun reizen onderzochten. Ze maakten eindeloos notities en schetsen in hun reisdagboeken. Planten en dieren, vreemde volkeren en culturen, geografie, archeologie en sterrenkunde zijn allemaal onderwerp van onderzoek. Dit boek is een compilatie van fragmenten uit de dagboeken van zeventig zeer uiteenlopende ontdekkingsreizigers. Van David Livingstone, Alexandrinne Tinne, Howard Carter en Alexander von Humboldt tot James Cook en Abel Tasman, Nansen en Amundsen. Maar ook veelzijdig getalenteerde schrijvers die reisden zoals Freya Stark, Colin Thubron en Bruce Chatwin produceerden boeiende aantekeningen. Het logboek van de ontdekkingsreiziger is een romantisch geschiedkundig document uit een tijd waarin niet puur het plezier, maar het hogere doel de wereld in kaart te brengen de drijfveer was om te reizen. Het logboek van de ontdekkingsreiziger, Lewis-Jones en Kari Herbert, Nederlandstalige versie, (2016)
ontdekkingsreizen, vrouwelijke ontdekkingsreizigsters, natuurwetenschappen, natuurhistorische verkenningen, antropologie, beroemde reizen, witte plekken op de kaart, avontuurlijke reizen, Gertrude Bell, Charles Darwin, Sven Hedin, Carl Linnaeus, Margareth Mee, Ernest Shackleton, Alfred Russel Wallace, Hector Horeau, ...


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Logboek van de ontdekkingsreiziger
  • ISBN: 9789401908504
  • Schrijver: Lewis-Jones & Herbert
  • Uitgever: Omni
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart