Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Iran Lonely Planet reisgids

€ 24,95

De Lonely Planet is misschien wel de meest bekende reisgids in de wereld. Het is een gids voor rugzakreizigers en andere zelfstandige reizigers en staat bekend om zijn onafhankelijke en praktische reisinformatie. Deze gids bevat zeer gedetailleerde informatie over zaken als openbaar vervoer, overnachtingsmogelijkheden en restaurants en beschrijft veel plaatsen en bezienswaardigheden. De gids bevat ook informatie over voorbereiding en zogenaamde red tape-zaken en veiligheid. In de Lonely Planet staan ook veel plattegronden. De Lonely Planet Iran is ten opzichte van diverse andere reisgidsen over Iran net zo uitgebreid in de informatie over achtergronden, cultuur en architectuur. Lonely Planet Travel guide Iran. Iran Lonely Planet, Engelstalig, (2017).

Klik hier voor meer reisboeken en kaarten Iran


Tips van Harry en Nasja van Stanley & Livingstone die Iran bezochten in november 2015:
Wij waren twee weken in Iran. We bezochten Teheran, Kashan, Yazd, Pasargadae, Nasq-e Rostam, Persepolis, Shiraz en Isfahan. Wij hadden de hotels en lange afstand ritten met bus en trein en de route van Yazd naar Persepolis en van Persepolis naar Shiraz met een taxi, van te voren laten regelen. Dat is natuurlijk makkelijk en scheelt in de hoeveelheid geld die je mee moet nemen. Maar je kunt uitstekend zelfstandig door Iran reizen op de bonnefooi. Opvallend aan Iran is dat de mensen er helemaal niet opdringerig zijn. Dat maakt het een heel ontspannen land om te reizen. Je wordt ook niet afgezet. Omdat je er niet kunt pinnen of met creditcard betalen is het belangrijk te weten hoeveel geld je er uitgeeft. Wij hebben aan alles exclusief hotels en lange afstandsvervoer met zijn tweeŽn 53 euro per dag uitgegeven. Dat is aan entreegelden van alle musea, sites en moskeeen, veel taxiritten in de steden en eten. Entreegelden zijn altijd 100.000 of 150.000 Rial (3 tot 4,50 euro) plus soms nog een keer 100.000 voor het museum in de site, taxiritten zijn meestal 100.000 Rial, en avondeten in een restaurant doe je meestal voor 500.000 Rial en soms 1000.000 maar dat laatste is wel in een heel chique restaurant. Wij hebben heel veel sites bezocht, vaak de taxi genomen en gemiddeld gegeten en vaak voor de lunch ergens een broodje en cream cheese gehaald om dat in tuin of park te eten. De kebab komt je al gauw de neus uit, en dan heb je soms als aangenaam en trouwens ook goedkoper alternatief een chicken curry of een stew. Alcohol drinken is gewoon niet aan de orde. En als vrouw roken is echt ongepast in het bijzijn van wie dan ook. Hoewel deze op het moment dat wij gingen de oudste gids was vonden wij de Lonely Planet Iran de beste gids, vergeleken met Bradt en Trescher. De Lonely Planet is namelijk het meest concreet in de heel praktische informatie zoals waar precies de plek is waar je geld kunt wisselen en hoe je bij een bepaalde site komt. Dat is in Iran wel handig. Geld wisselen doe je niet bij een bank, maar bij een exchange bureau of wisselkantoor. Die zijn vaak moeilijk te vinden. Op het vliegveld van Teheran is die in de laatste hal bij de uitgang, de trap op meteen links in een kiosk. Ook deed de Lonely Planet, in tegenstelling tot wat wij verwachtten, even veel of zelfs meer aan de culturele informatie. Bij Persepolis hebben we ''op de camping'' geslapen; een terrein onder de bomen aan de weg die naar de ingang van Persepolis ligt, 1 km van de site verwijderd. Ze hebben er erg leuke houten vakantiehuisjes en er is een restaurant. Dit is zeer aan te bevelen, want dan kun je Persepolis aan het eind van de middag zien, wat de mooiste tijd is in het roze/oranje licht, en ' s ochtends nog een keer gaan wanneer het licht weer anders valt en andere reliefs weer beter te zien zijn. En vergeet niet de handtekening van Stanley te bekijken bij de Hall of all Nations of Xerxes Gateway in Persepolis!

Lonely Planet zegt het: Stanley & Livingstone, de leukste winkel van Den Haag 'excellent travel bookshop' (bron Lonely Planet Western-Europe)

reisgids Iran, reisgidsen, travel guides Iran, Midden-Oosten, Middle EastReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Iran Lonely Planet reisgids
  • ISBN: 9781786575418
  • Schrijver: Andrew Burke e.a.
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Engels

Bookmark and ShareKlanten die dit artikel kochten, kozen ook....


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart