Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Ik Nummer 23

€ 20,95

Marianne van Betten is het jongste kind uit een gezin van 23 kinderen. Ze hadden een sigarettenwinkel in de Schoolstraat in Den Haag. Het hele gezin woonde daarboven. Dat was niet ongebruikelijk want de straat zat vol middenstanders; slagers, visboeren, juweliers, bakkers. Bij bijna iedere winkel woonden het gezin erboven. Door haar herinneringen op te schrijven heeft Marianne van Betten een kleine geschiedenis geschreven van een middenstanders-gezin in het centrum van Den Haag. Maar het is ook veel breder interessant. De schrijfstijl en overdenkingen maken het een uniek verslag van de periode voor 1940, van de oorlog in Den Haag, en van de 60's die erop volgden. Elke periode in treffend beschreven met achtergronden en vooral met persoonlijke ervaringen. Het geeft zo'n mooi tijdbeeld.†
Het is ook een goed verslag van het katholieke leven in die tijden. De vader met zijn Heiligen boek - de paters die in en uit liepen - de zorg ook van de kinderopvang plekken bij de nonnen - de kerkdiensten die niet overgeslagen werden. Hoe een kleine middenstander overleeft. Eerst de vader die op straat de IndiŽ-gangers eruit pikte en dan later koffie en thee exporteert naar hen in IndiŽ. De Tweede Wereldoorlog, met de tekorten aan bijna alles, ook aan tabak. De bombardementen op het Bezuidenhout.†De hele winkel-inventaris verdwijnt uiteindelijk in de kachel tijdens de hongerwinter. De oudere zus Leonie die de winkel overneemt en de winkel weer laat floreren.†
Maar ook de wijze lessen die erin verborgen zitten over tijdsbeeld en familierelaties.
Kortom een aanrader. Een mooi opgebouwde biografie met vaart erin die leest als een roman. Marianne van Betten, Ik Nummer 23, Nederlandstalig.


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: Den Haag
  • Ik Nummer 23
  • ISBN: 9789070271008
  • Schrijver: Marianne van Betten
  • Uitgever: EKSTREEM
  • Uitvoering: paperback
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart