Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Het Michelinmannetje

De geschiedenis van het Michelin mannetje. Een mannetje van meer dan 110 jaar oud en hij lijkt wel steeds jonger te worden. 

Michelin mannetje
 Oude Bibendum

Bibendum – van robuuste reus tot gladde filmster  

De stoere Michelinman Bibendum ontwikkelde zich in ruim een eeuw van een stoere reus die alle bedreigingen trotseert tot een wat zoete, Mickey Mouse-achtige animatiefilmfiguur. 

 In 1894 zag Edouard Michelin in een stapel banden de contouren van een mannetje; alleen de ledematen ontbraken. Dat beeld liet hem niet meer los en resulteerde vier jaar later in een reclameposter van een bandenman die uitdagend een met spijkers en glasscherven gevulde bokaal hief. Michelin-banden kunnen alle lastige obstakels aan. De leus luidde 'Nunc est Bibendum'. ('Laat ons drinken'). Zodoende heet het bandenmannetje sinds deze reclamecampagne in 1898 'Bibendum' .
 
 Onderscheiding
Frankrijks beroemde ronde witte dikkerd werdt door een internationale jury uitgekozen tot het beste logo van de afgelopen eeuw. Hij behoort tot de bekendste merktekens ter wereld. Dat is gezien zijn succes niet echt vreemd. Bovendien heeft hij alles van een mythe in zich: een opmerkelijk uiterlijk, persoonlijkheid, een sympathieke uitstraling, humor en volop levenservaring. In het Musée d ‘Art Roger Quilliot in zijn woonplaats Clermont-Ferrand was er zelfs een expositie aan hem gewijd.

 

Michelin mannetje met wegenkaartBibendum vanaf 1982
Animatie Bibendum

 Je kon erop wachten maar in 2006 was het dan zover: Bibendum verscheen in 3D. Voor reclamespots wordt hij zelfs tot leven gewekt en voert hij het woord. Voor dit technologisch hoogstandje maakte Michelin gebruik van dezelfde technieken als voor de films Nemo's World en het beroemde groene mannetje Shrek. Voor het scheppen van de levensechte Bibendum maakte de animatiestudio gebruik van de bewegingen van een acteur. Met behulp van de computer werd hij een virtueel persoon met een realistische houding en bewegingen.

 Glad
Het kan verkeren, maar de robuuste Bibendum is glad en lief geworden. Hij is nu wel heel erg op Shrek gaan lijken en zou zonder problemen op de wikkel van een candybar kunnen staan. De Michelinkaarten zijn nog steeds in alle opzichten een schoolvoorbeeld van hoe een wegenkaart moet zijn. Een witte achtergrond met duidelijk de verschillende soorten wegen en de plaatsnamen.

  Nieuwe Bibendum van nu............

Glad en lief

 

Nieuw michelin mannetje

 

Nog vele jaren......


Oh, ja en sigaren en drank. Daar hield hij van.
Zo werkte reclame in 1920.
Het Michelin mannetje op rolschaatsen bij alle evenementen te zien.

En zo komt hij nu in een TV reclame.
Er is zelfs een Michelin hondje te zien !

 
Michelingidsen, Michelin Groene gidsen, Michelingidsen, Michelin wegenkaarten, autokaarten, Michelin Frankrijk, Michelin reisgidsen, landkaarten,


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Het Michelinmannetje
  • Nieuwste editie: ja

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart