Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Geopolitieke kanttekeningen van nu

€ 35,00

In de periode 2011-2018 is sprake van een geopolitieke transformatie. Voor Europa lijkt het wel of alle zekerheden op het vlak van veiligheid, economie en ecologie onderuit werden gehaald. Het partnerschap met de Verenigde Staten is sterk onder druk komen te staan sinds president Trump, de relaties met Rusland verslechterden door de crises in Oekraïne en Syrië, in het Midden-Oosten ontaardde de ‘Arabische Lente’ in burgeroorlogen en regionale oorlogen in Libië, Syrië en Jemen en is een machtsstrijd gaande tussen soennieten en sjiieten.

Tegelijkertijd is het oude economische model op basis van fossiele brandstoffen aan zijn laatste decennia begonnen en is hernieuwbare energie sterk in opkomst. Het westerse model van ‘democratie’ en ‘vrijheid’ kwam zelf onder druk, omdat het te veel op een neoliberale leest geschoeid was, en tegenreacties vanuit de bredere maatschappij brachten Trump en Brexit. China promoot dan weer een alternatief model. Zo ontstaat onder andere via het ‘One Belt, One Road’-initiatief een nieuwe race om Eurazië.

Er breekt voor Europa een nieuwe periode aan. Brussel kan het zich in het buitenlands beleid niet langer veroorloven om zich allen maar aan de Verenigde Staten te binden. In de nieuwe geopolitieke wereld moet Brussel een balanspolitiek met alle ‘polen’ voeren: Washington, Moskou, Beijing, Tokio, Londen. 

Met een scherpe geopolitieke analyse bespreekt prof. Criekemans de gevaren en kansen in deze periode en in de toekomst.

Prof. dr. David Criekemans doceert internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen, internationale politiek en internationale veiligheid aan het University College Roosevelt in Middelburg en geopolitiek aan het Geneva Institute of Geopolitical Studies. Daarnaast is hij ook visiting professor aan Blanquerna, Ramon Lull University in Barcelona en aan het Latin American and Carribean Institute of Geopolitical Studies op Curaçao. Hij is een veelgevraagd spreker en commentator over actuele internationaalpolitieke en geopolitieke vraagstukken voor binnen- en buitenlandse media, zowel in de geschreven pers als op radio en televisie.


Zijderoutes, het oosten, politieke ontwikkelingen, wereldgeschiedenis, China, Rusland, Azië, Azie, Den Haag, Stanley, Livingstone,


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: David Criekemans
  • Geopolitieke kanttekeningen van nu
  • ISBN: 9789463710763
  • Schrijver: David Criekemans
  • Subtitle: een wereld in transitie
  • Uitgever: Gompel & Svacina
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and ShareKlanten die dit artikel kochten, kozen ook....


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart