Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Fietsen Langs Oude Wegen Deel 2 Frankrijk

€ 22,95

Fietsen Langs Oude Wegen deel 2 is het vervolg op deel 1. Dit stuk van de route begint in Nevers aan de rivier de Loire in de streek van de Berry. De route voert over historische verbindingswegen en gaat langs pelgrimssteden. Routes die eeuwenlang gevolgd werden door pelgrims, handelaren, kunstenaars en koningen. U fietst o.a. naar Vezelay, Cahors en Moissac, beroemde pleisterplaatsen op de weg naar Santiago de Compostela. Het is niet zo dat deze route als pelgrimsroute werd uitgezet. Clemens Sweerman en Aart van Rossum waren gewoon op zoek naar mooie rustige wegen met een boeiende geschiedenis. Maar al gauw bleken dat toch de pelgrimswegen te zijn. Vandaar dat deze fietsroute toch zeker een pelgrimsroute mag heten. De auteurs roepen u op vooral te genieten van de reis; neem de tijd om alle mooie plekken en de historie ervan op u in te laten werken. Er zijn ruim voldoende interessante stopplaatsen op deze route dus haasten hoeft niet. Het landschap is landelijk en zeer afwisselend. Deze fietsroutegids geeft alle informatie om de fietstocht te kunnen maken: routebeschrijvingen, beschrijving van geschiedenis en bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden onderweg en kaartmateriaal. Toch wordt geadviseerd op daarnaast gebruik te maken van IGN kaarten van Frankrijk schaal 1:100.000 zodat u zowel meer detail en informatie over hoogteverschillen als overzicht hebt. Dit tweede deel van de fietsroute Langs Oude Wegen door Frankrijk eindigt bij Oloron Ste. Marie in de Pyreneeen, net onder Pau. Een aansluitpunt voor de route naar Santiago of de Katharen-Basken fietsroute.  Maar u vindt in deze routegids ook de informatie over hoe u weer (zonder te fietsen) naar huis kunt gaan. Langs Oude Wegen deel 2, (april 2019)

Langs Oude Wegen fietsroute Deel 2 Nevers - Oloron Ste. Marie:
Lengte: 800 km
Zwaarte:
Traject 1: Nevers - Chatre tamelijk licht
Traject 2: Chatre - Benevent-de l'Ábbaye heuvelachtig
Traject 3 4 5 6 na Rocamadour inspannend

Routeoverzicht Fietsroute Langs Oude Wegen deel 2

Fietsen Langs Oude Wegen

Ga terug naar Deel 1 van Langs Oude Wegen

fietsen door Europa met het fietsweb, fietsroutes FIS, Europafietsers, PirolaReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Fietsen Langs Oude Wegen Deel 2 Frankrijk
  • ISBN: 9789064558566
  • Schrijver: Clemens Sweerman & Aart van Rossum
  • Uitgever: Pirola
  • Uitvoering: ringband
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart