Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Der Malerweg wandelroute Elbsandsteingebirge

€ 12,95

De Malerweg is een historische wandelroute die u in het voetspoor van kunstschilders meeneemt naar de schoonheid van het Elbsandsteingebirge. De wandelroute is 114,5 km lang. In deze wandelgids wordt de route in 8 dagetappes van rond de 15 km per dag beschreven. De routegids bevat de complete routebeschrijving met gedetailleerde wandelkaartjes op een schaal van 1:35.000, hoogteprofielen en de adressen van de overnachtingsmogelijkheden en restaurants op de route. Ook GPS tracks zijn erbij. Daarnaast geeft dit gidsje algemene praktische informatie over het wandelen van de route en achtergrondinformatie over het gebied en het thema. De Malerweg is een rondwandeling vanuit Pirna. De route loopt eerst bovenlangs de Elbe via Wehlen en Bad Schandau en gaat via Schmilka naar de overkant en onderlangs terug via Konigstein naar Pirna. De route kreeg in 2006 de naam Malerweg.

Het Elbsandsteingebirge tussen Pirna en Decin, met de mooie bossen en bijzondere rotsformaties langs de rivier de Elbe, was al in de achttiende eeuw een toeristische trekpleister. Adelijke lieden, schrijvers en kunstenaars waren verrukt van de romantische schoonheid van dit gebied ten oosten van Dresden. Bad Schandau ontwikkelde zich al snel tot een toeristisch plaatsje, dat de uitvalsbasis vormde voor een heel netwerk aan wandelpaden. Mooie hotels en herbergen verrezen hier waar de bezoekers met de raderstoomboot konden worden aangevoerd. En een trammetje maakte het mogelijk op comfortabele wijze de bossen hoog op de rotsen te bereiken. Vandaag de dag is dat nostalgische Grand Tour-gevoel daar nog steeds te vinden. De 'Malerische Landschaften', ofwel de schilderachtige landschappen waren een geliefd thema onder kunstschilders. Daar komt de naam van de Malerweg vandaan. Wandelgids Malerweg, Hikeline Wanderfuhrer, Duitstalig, (2017)

De route van de Malerweg


Malerweg, wandelen, Fernwanderweg, lange afstandswandelroute, GR, hiking trail, meerdaagse voettocht, wandeltocht, trektocht, Sachsen, Saksen, Sachsische Schweiz, Elbsandsteingebirge, zandsteen, zandsteenformaties, Raddampfer, stoomboten, Konigstein, burchten, kastelen, buitenplaatsen, koninklijke, Duitsland, Germany, overnachtingsadressen, hoteladressen, logeeradressen, Gohrisch, Weissig, Neumannmuhle, Liebethal, Hohnstein, Altendorf, Dampfschiffahrt, Wilhelm Leberecht Gotzinger, Canaletto, Felsen, zandsteenformaties, Schluchten, kloven, Wandertour, Dresden, Dresdner Kunstakademie, Liebethraler Grund, Bastei, Kirnitzsch, Kuhstall, Grossem Winterberg, Prebischtor, historische route,†


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Der Malerweg wandelroute Elbsandsteingebirge
  • ISBN: 9783850007290
  • Subtitle: Beeindruckende Rundtour im Elbsandsteingebirge
  • Uitgever: Esterbauer
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Duits

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart