Stanley & Livingstone
Voeg toe:

De regenvogel

€ 20,99

De Regenvogel van Jan Brokken is in 1990 geschreven en kan met recht een klassieker genoemd worden. Uitgeverij Atlas maakte een mooie heruitgave van dit boek in de serie klassieke reizen. Gabon kreeg bezoek van Albert Schweitzer en van de gorilla-jager Paul du Chaillu, van Georges Simenon die er een roman situeerde en van Mary Kingsley die zich ook diep in het oerwoud als een Victoriaanse dame kleedde, van graaf Brazza die met Henri Morton Stanley rivaliseerde en van Lastours die er aan de malaria doodging, van Pieter van den Broecke die er olifantenvlees at tot hij er ‘qualijck van wierdt’, van witte paters die de maskers van de inboorlingen verbrandden en van de handelaren die er onder het tamtam geroffel van kannibalen de strijd met de eenzaamheid aanbonden. Met die vroegere avonturiers als gids trekt Jan Brokken in De regenvogel door het oerwoud van Gabon in Equatoriaal Afrika. Hij beschrijft hun levens met evenveel liefde en oog voor detail als de vertwijfeling van de huidige generatie Gabonezen, de erfgenamen van een door de blanken totaal ontwrichte cultuur.
'Is De regenvogel een roman? Een reisverslag? Een naslagwerk? Het zijn vragen die er niet zoveel toe doen als je als lezer betrokken raakt bij de fascinatie van de schrijver, en Jan Brokken maakt in zijn nieuwe boek Afrika boeiender dan ooit.'  - Doeschka Meijsing in Elsevier

'Het wordt de lezer duidelijk in welke schizofrene toestand de voormalige kolonie Gabon zich bevindt, zwevend tussen traditie en technologie, tussen inheemse mythologie en geďmporteerde godsdienst. Ook vangt hij een glimp op van gelooide blanke houthakkers die in het verstikkende oerwoud zijn blijven hangen en die zich na Brokkens spel op een vermolmde piano bezatten om de herinnering het zwijgen op te leggen. De regenvogel is een documentaire die leest als een roman, een schitterend boek, dat menigeen zal verleiden tot een grotere belangstelling voor Afrika.

Kijk hier voor  reisgidsen, reisverhalen en landkaart van Gabonreisverhaal, koloniale geschiedenis, speelt in Gabon, Libreville, West Afrika, Afrika.


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • De regenvogel
  • ISBN: 9789045019192
  • Schrijver: Jan Brokken
  • Uitgever: Atlas
  • Nieuwste editie: ja

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart