Stanley & Livingstone
Uitverkocht

De Congo codes

Codes zijn de berichten die ambassademedewerkers maken om Buitenlandse Zaken te informeren over het land waar ze gestationeerd zijn. Die berichten moeten neutraal zijn en niet te veel uitweiden over on-regelmatigheden is misstanden. Dirk-Jan Koch is te betrokken. Hoewel het luxe leventje met bijbehorende vette salaris voordelen heeft, heeft hij de behoeft in het echte leven te staan en iets nuttigs te doen.
Misstanden, zoals die in de goudmijnen, zijn er volop. Corruptie en fraude zijn in de Democratische Republiek Congo zo alomvattend dat ze de samenleving lam leggen. Infrastructuur is er niet en er is armoede en geweld. Van democratie is ook geen sprake.
De Congolese studenten waaraan ontwikkelingsdeskundige Koch op de Katholieke Universiteit van Kinshasa les geeft zijn van mening dat internationale samenwerking internationale tegenwerking is. En die stelling inspireert Koch. Als hij voor de organisatie Search for Common Grounds gaat werken, een organisatie die werkt aan conflicttransformatie, komt hij in de echte wereld; hij wordt geconfronteerd met fraude en corruptie onder zijn eigen medewerkers, reist op Spartaanse wijze naar alle uithoeken van Congo waar hij o.a. de hopeloosheid van diverse Nederlandse projecten ziet. Maar hij ziet ook de zeer positieve effecten van de diverse creatieve sociale projecten waarmee o.a. zijn eigen organisatie actief is.
Ontwikkelingshulp heeft soms desastreuze gevolgen. Maar er zijn ook voorbeelden van hulp die werkt. Helaas worden de positieve effecten teniet gedaan doordat grotere systemen niet worden aangepakt. Er moet dus nog veel gebeuren. Maar Koch eindigt zijn boek positief met drie suggesties die hout snijden. De Congo codes, (2014)

Helaas uitverkocht.

Congo, Afrika, ontwikkelingshulp, ontwikkelingssamenwerking, Kongo, Congo-Kinshasa,Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: uitverkocht
  • De Congo codes
  • ISBN: 9789035141469
  • Schrijver: Dirk-Jan Koch
  • Subtitle: Persoonlijk verhaal over zin en onzin ontwikkelingshulp
  • Uitgever: Prometheus - Bert Bakker
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart