Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Blauw Hout - Het geheim van Congo

€ 22,99BLAUW HOUT
Het geheim van Congo
Roland Verbiest

Harry Berg van Stanley & Livingstone is een goede vriend van Roland Verbiest en volgde met belangstelling zijn avonturen in Den Haag en dus later ook in de Congo. 'Je moet echt over Congo gaan schrijven Roland. Het is zo extreem wat je daar allemaal meemaakt'. Roland schreef schoorvoetend zijn eerste verhaal over de Kerstviering met zijn chauffeurs, de mecaniciens en al hun aanhang. 'Ga zo door Roland. Blijf schrijven!'

Kerst bij de Grand Pousseur

En zo zat Roland op een duwboot op de Congo in de hitte met een potlood al zijn belevenissen in een kasboek op te schrijven. Hij liet de personen aan het woord die belangrijk voor hem zijn. Hij beschreef de Ups en Downs. De bijzondere ontmoetingen, teleurstellingen, aanvaringen en de nachtelijke seances waarbij hij werd uitgenodigd. Knokpartijen, ruzies, romances. Hij spaart zichzelf ook niet en is eerlijk over zijn eigen handelen ook als het tegenzit. Het werd een ongelooflijk spannend verslag van zijn belevenissen in de rauwe werkelijkheid in een derde wereld land. Een verslag waar je als lezer ook lering uit kunt trekken. Een zeldzame blik ook op de binnenkant van Afrika, want er zijn wel reizigers die schrijven, en schrijvers die reizen, maar er zijn bijna geen ondernemers die hun belevenissen en gedachten op papier zetten. Nu wel dus.

Twee Haagse broers zien hun carrières in Nederland min of meer stranden en besluiten een oude jongensdroom na te jagen: een transportbedrijf in Congo en leven en werken met en tussen de lokale bevolking. Al snel lopen ze tegen de snoeiharde Congolese realiteit op. Na twee jaar moeten ze, verdoofd door alle intimidaties, vaststellen dat ze volledig zijn leeggestolen. En toch steekt steeds sterker de gedachte de kop op: Dit kan niet waar zijn! Er moet nog iets anders zijn behalve al die gekkigheid.


Ze krijgen de kans de inkomsten van hun bedrijf te vergroten door twee duwboten, zgn. Grand Pousseurs, te managen op de rivier de Congo. De auteur leert steeds meer over de stammencultuur waarbij men hardnekkig vasthoudt aan begrippen en tradities die door de eeuwen heen zijn ontstaan en waarnaar bij elke gelegenheid wordt teruggegrepen. 
Zo worden overal in Congo nog regelmatig traditionele hoofden geïnitieerd die de macht krijgen over de mensen in hun dorp, district of provincie, want wie veel en overtuigend praat, daar wordt naar geluisterd.
De initiaties gebeuren tijdens ceremonies waarbij het hele dorp aanwezig is en de ingewijde krijgt eigenschappen toebedeeld die het mogelijk maken een beroep te doen op metafysische gedachten van voorouders of op krachten uit de natuur.
Tijdens de nachtelijke ceremonie in dit boek betwisten twee oude maîtres coutumiers – traditionele hoofden – elkaar de macht. Het wordt een broeierige nacht vol hallucinerende gebeurtenissen ten overstaan van een uitzinnige kring deelnemers. Wat er precies is gebeurd die nacht is bizar genoeg, maar deze mystieke ceremonie is van zo’n groot belang dat een geheim wordt ontsluierd en dat biedt een tegenwicht aan dit knettergekke Congo.


Over de auteur
Roland Verbiest is een bijzonder mens. Hij was de oprichter van het Blad DOEN, een uitgaansblad in Den Haag (10 jaar). Een team waar later ook Haagse Harry uit voortgekomen is. Hij begon een evenementenbureau en is de bedenker en organisator van de Haagse Koninginnenach (15 jaar). Hij organiseerde ook de HaShiBa Haagse Schilderswijk Bazar. En FAST een surfdorp op Scheveningen. Kortom een bekend figuur in het Haagse.
Door allerlei verwikkelingen is hij echter op een zijspoor gezet. Dat deed pijn, maar hij herpakte zich en is samen met zijn broer een transportonderneming begonnen in de Democratische Republiek Congo.

Hij beschreef zijn bizarre belevenissen in het fascinerende boek Blauw Hout, dat met veel gevoel voor understatement de ongelofelijke geschiedenis beschrijft van twee broers in het derdewereldland Congo…Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: TIP
  • Blauw Hout - Het geheim van Congo
  • ISBN: 9789038926650
  • Schrijver: Roland Verbiest
  • Subtitle: Het geheim van Congo
  • Uitgever: Elmar
  • Uitvoering: paperback
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart