Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Antieke globe Hondius - Amsterdam

€ 225,00

 • Hoogte (in cm): 62
 • Diameter (in cm): 32
 • Kleur van de zee: lichtbruin
 • Levertijd: direct in de winkel te koop - thuisbezorging 2-3 dagen
 • Materiaal bol: papier
 • Materiaal meridiaan: bronskleurig messing
 • Met verlichting: nee
 • Materiaal voet: gelakt hout met bronskleurig messing topstuk
 • Recent: nee
 • Taal: Latijn

Met name door de vele ontdekkingen die gedaan werden door de V.O.C. en de W.I.C. waren Nederlandse geografen erg goed op de hoogte van de nieuw ontdekte gebieden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat toen de Nederlandse geograaf Joducus Hondius in 1597 zijn eerste globe voltooide, deze vrijwel meteen erg populair werd. Hij gaf de laatste geografische ontdekkingen weer en groeide uit tot een soort standaard globe waarvan weer vele andere werden afgeleid. Hondius was zelf een zeer goede graveur, maar hij huurde ook andere kunstenaars in voor de decoraties. Zo zijn er op deze globe minstens 30 verschillende monsters te bewonderen. Ook zien we o.a. dat in de binnenlanden van Zuid-Amerika kannibalen bezig zijn om een feestmaal te bereiden. Deze replica is gebaseerd op een verbeterde globe uit 1627. Biografie van de cartograaf: Jodocus Hondius ( Joost de Hondt)Gent, Vlaanderen 1563 - Amsterdam, Holland 1612. Om aan de inquisitie te ontkomen vluchtte de 21 jarige Hondius naar Londen. Hij was toen al een gewaardeerd graveur en hij kwam al snel in contact met wetenschappers en geografen. Na een paar jaar vertrok hij naar Amsterdam, waar hij een bloeiende uitgeverij opzette die naast vele boeken ook prachtige globes, atlassen en landkaarten uitgaf.

Hondius kocht o.a. de koperplaten uit de nalatenschap van Mercator en breide de Mercator atlas uit met zo'n 40 kaarten. Hondius werkte met de toonaangevende graveurs, illustratoren en cartografen van zijn tijd. Onder andere met Petrus Kaerius, Petrus Montanus en Jan Jansson. Na zijn dood wisten zijn vrouw en zoons ondanks de concurrentie van de familie Blaeu, het bedrijf nog lange tijd succesvol voort te zetten.

Antieke globe Hondius Amsterdam

 


 • Model: Antieke globe 32 cm

Bookmark and Share
Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart