Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Antieke globe Cotton Club

€ 210,00

 • Hoogte (in cm): 62
 • Diameter (in cm): 30
 • Kleur van de zee: blauwgroen
 • Levertijd: direct in de winkel te koop - thuisbezorging 2-3 dagen
 • Materiaal bol: papier
 • Materiaal meridiaan: brons / brass
 • Met verlichting: nee
 • Materiaal voet: hout bronzen meridiaan
 • Recent: nee
 • Taal: Engels

De Cotton Club globe is een van de mooiste uit ons assortiment. En mooi zachtgroene globe. Handgemaakt op een stevige houten voet met koperen afwerking. Echt een plaatje om te zien. De Cotton Club globe is een replica in de originele maat van een antiekewereldbol uit het begin van de vorige eeuw. De hele wereld is inmiddels bekend. Echte witte plekken zijn er niet meer. De welstand in Amerika groeit, steeds meer mensen kunnen gaan reizen en studeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in Amerika de productie van globes een hoge vlucht neemt. Het is de tijd van de opkomst van de Jazz. Met Louis Armstrong, Cab Calloway, Duke Ellington en Bing Crosby die allemaal in deze baanbrekende Jazzclub speelden. Cotton Club Globe 1921. Engelstalige handgemaakte replica.

Vintage globe Cotton Club 1921


De geschiedenis van Weber & Costello gaat terug tot 1860, toen A.H. Andrews werkte bij de bekende globemakers Holbroke aan de westkust van de Verenigde Staten. Hij nam ontslag en reisde naar Chicago waar hij zijn geluk beproefde en een eigen globe uitgeverij begon. Het succes van Andrews was vooral te danken aan het feit dat hij de spoorlijnen op zijnwereldbollen weergaf. Het spoorwegennet ontwikkelde zich over de hele wereld in een razendsnel tempo. Ook ontwikkelde hij een nieuwe druktechniek waarbij hij de koperplaten verving door in was gegoten drukplaten. Hierdoor konden aanpassingen sneller worden gedaan. In de snel veranderende wereld gaf dat een grote voorsprong op zijn concurrenten. Andrews werd rond 1900 opgevolgd door A.H. Weber en in 1907 ontstond door een fusie het bedrijf Weber & Costello dat zeer succesvol globes bleef maken tot in de 50er jaren van de vorige eeuw. Cotton Club vintage globe replica 1921. • Model: Antieke globe 30 cm

Bookmark and Share

 


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart