Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Uitleg over de grafmonumenten

  • Met verlichting: nee
  • Recent: ja, alle voormalig Russische staten + nieuwe landen op de Balkan + Mumbai + Myanmar + Zuid Soedan


Uitleg over de grafmonumenten en over de kunstenares Annemarie Petri.

Stanley & Livingstone kreeg regelmatig de vraag of we iets konden bedenken als urn voor de as van een overledene, of als ander grafmonument. Liefst iets met een globe, of met een reisthema. Op een tentoonstelling in galerie Pulchri in Den Haag zagen we dit jaar de bronzen kunstwerken van Annemarie Petri. Haar bijzondere werk heeft vaak een reisthema en de bronzen beelden zijn meestal te gebruiken als urn. De as van de overledene kan erin worden opgeslagen.

Hoe gaat dat in de praktijk?
U neemt contact op met de winkel. Wij zorgen dat het monument aanwezig is op afspraak. U kunt het in een afgesloten gedeelte van de winkel bekijken en kopen en direct meenemen. Wilt u het bronzen beeld gebruiken om de as van een overledene in te bewaren, dan zal de kunstenares dit voor u verzorgen. Ze vult het bronzen beeld met de as en sluit het hermetisch af. U kunt het bronzen beeld dan later ophalen.
U kunt de beelden ook hier op de site bestellen. Het wordt dan bij u thuis afgeleverd zonder verdere bemoeienis van ons.

De op onze webwinkel getoonde modellen zijn reeds gegoten en kunnen binnen twee weken worden geleverd. Het is ook mogelijk om Annemarie Petri te vragen om een op de persoon toegesneden urn of graf monument te ontwerpen en in brons te gieten. Neemt u hiervoor contact op met de winkel. We brengen u dan in contact met de kunstenares en u kunt dan zelf een afspraak maken hier in Den Haag of bij u thuis.

Wie is Annemarie Petri?
Annemarie Petri (Den Haag, 1965) is een veelzijdig kunstenares, zij maakt schilderijen, beelden en grafisch werk. Haar groot technisch vermogen staat steeds in dienst van het oproepen van een heel eigen, sprookjesachtige en melancholieke wereld. Haar bereik hierbinnen is groot, van bizar tot humoristisch, van bevreemdend tot herkenbaar. Opvallend is de grote concentratie en liefde waarmee ze haar minutieuze voorstellingen ten uitvoer brengt.
Annemarie kreeg haar opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag (1984-1989) en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd, eerst als grafica, later ook als schilderes en beeldhouwster. Haar werk wordt getoond in binnen- en buitenland in diverse musea, galeries en op beurzen.
Annemarie Petri ontwerpt dus ook bronzen grafmonumenten. Het mooie van deze beelden is dat ze heel poŽtisch en lichtvoetig zijn en daardoor ook heel goed in huis of tuin kunnen staan. Op verzoek kunnen ook grotere beelden worden gemaakt voor op een graf. Natuurlijk zijn het in eerste instantie kunstwerken met een eigen vrehaal en achtergrond. Maar het mooie van een goed kunstwerk is dat de kijker ook zijn of haar eigen verhaal kan maken.

Deze beelden zijn niet zomaar plaatjes en versierende ornamenten. Het zijn echte bronzen beelden waar de kunstenares aan heeft gewerkt en die langzaam tot stand komen vanuit een vaag idee dat langzaam meer vorm gaat aannemen. Om de kunstenares een beetje beter te leren kennen hier wat achtergrond over een van de beelden in de collectie. Het bord met het zinkende schip. Monument voor de scheepvaart genoemd hier op de site. Maar dat van Annemarie Petri de titel meekreeg ' Het verhaal van mijn opa'

Het verhaal over mijn opa

Mijn familie komt, zoals veel Haagse families, uit het
voormalig Nederlands IndiŽ. Veel verhalen in mijn jeugd
gingen over het goede oude IndiŽ en over de oorlog.
Na de oorlog kwam de hele familie uit verschillende
jappenkampen met een grote stoomboot naar Nederland.
Ze voelden zich anders en onbegrepen en hebben zich
hier nooit echt thuis gevoeld. Mijn opa was de enige die
niet terugkeerde. Na jaren op hem gewacht te hebben,
kreeg mijn oma een brief. Daarin stond dat opa was
overleden in de oorlog. Hij was als soldaat krijgsgevangen
genomen en per schip van het ene naar het andere eiland
getransporteerd. De Japanners vervoerden ook wapens
in hetzelfde schip, in de hoop dat de geallieerden hen dan
niet zouden torpederen. Alhoewel de geallieerden hiervan
wisten, is het schip, met mijn opa, toch aangevallen
en met man en muis vergaan. Dit soort verhalen werd
bij voorkeur verteld tijdens het eten. Voor mij als kind
veranderde het bord spinazie voor mijn neus (dat ik toch
al niet lustte) langzaam in de Indische Oceaan. Daarin
zakte het schip weg met opa en al. Op de een of andere
manier was dat wel spannend. De tragiek van het verhaal
begreep ik vele jaren later pas.


  • Model: Annemarie Petri

Bookmark and Share
Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!
Elke dag open....


Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:12:00 - 18:00
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2017 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart