Stanley & Livingstone
Voeg toe:

The fatefull journey Alexandrine Tinne

€ 49,50

The Fateful Journey. The Expedition of Alexine Tinne and Theodor von Heuglin in Sudan (1863-1864)
A study of their travel accounts and etnographic collections. Deze editie met uitvouwbare kaart van de Sudan uit 1865 in de achterflap.
In dit boek beschrijft historicus Joost Willink Tinneís reis door Soedan. (Engelstalig) Het verslag is aangevuld met nog ongepubliceerde fotoís van en door Tinne gemaakt, een catalogus met tientallen voorwerpen uit haar en Heuglinís bijzondere collectie Afrikaanse voorwerpen en enkele van haar kledingstukken. Dit boek is niet voor beginners die eens willen weten wie die Haagse dame was. Het is een een zeer uitvoerige studie die alle facetten van deze reis belicht en uitgebreid ingaat op de etnografische collecties van Von Heuglin en Tinne, die over heel Europa zijn verspreid geraakt.

Eeen iets toegankelijker boek in het Nederlands is Reis naar het Noodlot van dezelfde schrijver.

Wie was Alexandrine Tinne?

Alexandrine Tinne (1835-1869) groeide op in een vooraanstaande Haagse familie. In haar jeugd was zij al zeer geÔnteresseerd in land- en volkenkunde. Dankzij de erfenis van haar vader kon zij haar dromen waarmaken. Samen met haar moeder maakte zij verschillende reizen. Zo trokken de dames Tinne in 1854 bijvoorbeeld door ScandinaviŽ. De reizen werden echter steeds extravaganter.
Op 17 december 1855 zetten zij voet aan wal in de Egyptische havenstad AlexandriŽ, waarna zij doorreisden naar Cairo en een tocht over de Nijl maakten die diep de Soedan in ging. De expedities werden ook steeds gevaarlijker; landen als Palestina en SyriŽ werden het reisdoel.

Al tijdens haar reizen werd Alexandrine Tinne bekend als de eerste westerse vrouw die zich tussen 1862-1865 ver in Centraal Afrika waagde.
Alexandrine toonde zich een onverschrokken avonturierster en raakte steeds meer geobsedeerd door nog verdere reizen. Ondanks persoonlijke dramaís zoals het verlies van haar familieleden bleef Alexandrine haar gevaarlijke expedities doorzetten.

In 1896 maakte de ontdekkingsreizigster een reis door het huidige LibiŽ toen ze werd aangevallen door een groep Toearegs en Arabieren. Alexandrine Tinne kwam bij deze aanval om het leven. Haar graf is nooit gevonden.


  • Model: Sudan
  • Schrijver: Robert Joost Willink
  • Subtitle: The expedition of Alexandrine Tinne and Theodor von Heuglin
  • Uitgever: Amsterdam University press
  • Nieuwste editie: ja

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:12:00 - 18:00
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2016 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart