Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Reizen zonder John USA

€ 20,00

Geert Mak – gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam, van Nederland en van Europa. In reizen zonder John laat hij zijn licht schijnen over de Verenigde Staten van Amerika.  Reizen zonder John – Op zoek naar Amerika. Altijd al was Amerika een ‘geheime liefde’ voor Geert Mak. Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. 

 

In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, al kijkend en pratend met wie hij maar ontmoet, Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog ‘het beloofde land’? En wat bindt Amerika en Europa nog?

Hij volgt in reizen zonder John het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, precies vijftig jaar later.
Ook het boek waar reizen zonder John door is geïnspireerd Reizen met Charley is een geweldig reisverhaal waarin John Steinbeck met zijn poedel Charley een lange reis maakt dwars door de Verenigde Staten. Hij reist van Long Island naar de Pacific en via Texas en het diepe Zuiden terug naar New York. Hij reist met zijn camper de Rocinante, via kleine stadjes en groeiende steden door de wildernis en doet uitgebreid verslag van de obsessies en eigenaardigheden van de Amerikanen die hij op zijn route ontmoet. Reizen met Charley is een geanimeerd portret van de Amerikaanse samenleving in de jaren zestig. Met recht een klassieker! Reizen met Charley, John Steinbeck, 2011 Natuurlijk ook te koop bij Stanley & Livingstone in Den Haag. U bestelt het hier: Reizen met Charley. een echte road trip door Amerika Oorspronkelijke titel: Travels with Charley in Search of America, (1962)

Nog meer geschiedenis van de Verenigde staten?

Penguin History of the USA. 

Bury my heart at wounded knee.
  • Model: USA
  • Reizen zonder John USA
  • ISBN: 9789045027081
  • Schrijver: Geert Mak
  • Uitgever: Atlas
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:12:00 - 18:00
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2017 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart