Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Malawi in de voetsporen van dr Livingstone

Harry en Nasja Berg van Reisboekhandel Stanley & Livingstone maakten een boeiende reis door het noorden van Malawi. Het werd een boek; Malawi in de voetsporen van dr. Livingstone. Een zoektocht naar de koloniale geschiedenis in het hedendaagse Malawi. Ze reisden met een open blik en kwamen terug met een warm gevoel voor de Malawianen. Maar ook met overpeinzingen over het vraagstuk van ontwikkelingshulp. BOEK IS UITVERKOCHT.

De Malawian handshake, dat is drie keer achter elkaar de handen schudden; een keer gewoon, een keer met de duimen gewisseld, en weer een keer gewoon. Zo maak je vrienden in dit land van rode aarde aan het grote Malawimeer in Afrika.

Toen David Livingstone dit gebied verkende was het er nog niet zo vredig. Wilde stammen bevochten elkaar met speren en mensen werden als slaven verkocht. Livingstone trachtte er als missionaris vrede te brengen en de slavenhandel te bestrijden. Als ontdekkingsreiziger was hij ondertussen op zoek naar de bron van de Nijl. Plaatsnamen als Livingstonia en Blantyre op de landkaart van Malawi herinneren nog aan hem. Maar is er verder nog iets terug te vinden van zijn sporen? Zijn de plekken nog te vinden waar hij heeft gestaan? Dat is het thema van de reis van Harry en Nasja Berg. Het wordt een reis met veel bijzondere ontmoetingen, door een hoopvol vruchtbaar land in afwachting van de eerste regens.

Cover : MALAWI In de voetsporen van dr . Livingstone


We ontvingen tientallen mooie reacties op ons boek. Hieronder hebben we er twee geplaatst:

Dag Nasja & Harry,
Na thuiskomst gisterenmiddag jullie mooie boek uitvoerig bekeken en ingekeken. Eigenlijk ongemerkt met lezen begonnen en niet meer gestopt tot het uit was. Heb er zeer van genoten: boeiende verhalen en zelfs het reisverslag wordt extra spannend door de haperende Toyota en het gebrek aan diesel. Knap hoe jullie beiden afwisselend verslag doen, terwijl het boek, ook qua stijl, een eenheid blijft. Het heeft daardoor zelfs een toegevoegde waarde. Het nawoord heb ik wel twee keer gelezen. Dat was balanceren over het al dan niet geven van ontwikkelingshulp en de vorm daarvan. Ik proefde jullie worsteling daarmee. Moedig dat je het niet uit de weg bent gegaan.
Vandaag gaat mijn partner aan jullie reis beginnen.
Hartelijke groet,
G.van P.
(Er is nog steeds geen opvolger voor Kapuschinski, dus..)

En van een zuster uit de missie:

Geachte Heer en Mevr. Berg,

Via een huisgenote van mij kreeg ik uw boek ''Malawi' in handen. Geweldig! Hoewel ik zelf 47 jaar in Tanzania geleefd, gewoond en gewerkt heb, was dit boek uit mijn hart gegrepen. Ondanks de verschillen die er waren en er steeds nog zijn, herkende ik mijn eigen leven in bijna ieder hoofdstuk. Hitte, muggen, tseetseevlieg en stof heb ik zelf ervaren. Dieren die u noemt als nijlpaarden en antilopen, ik heb ze van dichtbij gezien. Autopech, hetzij met pick-ups, BW beetles en Landrovers, ik heb het meegemaakt. En zelfs de enkele Kiswahili woorden klonken als muziek in mijn oren. Afrikanen over het algemeen zijn hartelijk, behulpzaam, gastvrij en zeer sociaal. Er zijn uitzonderingen, maar ik had er veel vrienden en niet om ''iets'' te krijgen. Zieltjes winnen was er bij ons niet bij. Wel met een menselijke motivatie en dus ook een Bijbelse motivatie. De streek waar wij eind 1959 op verzoek van een Brabantse bisschop terechtkwamen was een bijna onbewoond gebied door slaapziekte. In 1961 werd het land onafhankelijk en door een zeer sociale en menslievende Afrikaanse president, konden wij veel bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied. Als we al kritiek hebben op de Afrikaanse mentaliteit en soms terecht moeten we niet vergeten da ze dikwijls malaria onder hun leden hebben dat ze opgroeien in een tropische hitte dat hun voeding eenzijdig is. Geen of weinig regen hebben in de regentijd, betekent geen of weinig voedsel.

Ik heb ''Malawi'' in een adem uitgelezen en ervan genoten. U beiden bent meer dan geslaagd in Uw opzet. Hartelijk dank! Ik ben nu 5 jaar in Nederland maar nog met mijn hart en ziel in Tanzania. Dat heimwee zal nooit overgaan. Ik ben nog vergeten te zeggen dat wij in de buurt van Tabora ook een huis hadden van Livingstone waar hij ooit gebivakeerd heeft. Met eigen ogen gezien.

Nogmaals dank en ik groet u met de Afrikaan uit Uw boek: God bless you.
Sr. T. H. CB

Pagina : 24 / 25 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone

Pagina 88 / 89 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone

De reis begon met speuren in de oude reisverslagen van Livingstone en turen op de kaart. Waar was hij nou precies geweest? En wat deed hij daar? Daarna volgde de planning en de voorbereiding. Zouden ook wij de chief van Kasungu kunnen ontmoeten? En hoe vinden we een boot die ons naar Mwangina Bay wil varen? De reis ging met de four-wheel drive. Dat is wel anders dan in Livingstone's tijd, maar toch was het spannend.
Reizen met een thema is altijd interessant. Je komt op andere plekken en hebt bijzondere ontmoetingen.
De reis begon in Lilongwe en ging naar een aantal natuurparken in Malawi en naar verschillende vissersplaatsen aan het Malawimeer. Malawi is een mooi land. Vredig en veilig ook. En de mensen zijn hartelijk. Maar Malawi is ook een arm land. Een van de armste landen van Afrika. Je struikelt er over de organisaties voor ontwikkelingshulp. Is dat de erfenis van Livingstone?

Klik hier voor meer over Malawi: reisgidsen landkaarten Malawi

Klik hier voor een beschrijving van: de nationale parken van Malawi


Lonely Planet zegt het: Stanley & Livingstone, de leukste winkel van Den Haag 'excellent travel bookshop' (bron Lonely Planet Western-Europe)

Reisverhaal, reisverslag, Malawi, Afrika, David Livingstone, Malawi, reisverhaal Malawi, boeken Malawi, 9789075295009, reisverhalen Malawi, reisboek Malawi, reizen Malawi, reis Malawi, David Livingstone Malawi, Stanley Livingstone, Lilongwe, Mzuzu, Nkhata Bay, Nkhotakota, Kota Kota, Nyika, Livingstonia Mission, Kasungu, Vwaza, koloniale geschiedenis, missieposten, ontdekkingsreizigers, naar Malawi, boeiende, Malawi informatie, reisinformatie,Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: UITVERKOCHT
  • Malawi in de voetsporen van dr Livingstone
  • ISBN: 9789075295009
  • Schrijver: Harry en Nasja Berg
  • Subtitle: In de voetsporen van dr. Livingstone
  • Uitgever: Stanley & Livingstone
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 18:00 (geen koopavond)
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart