Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Historische atlas Delft

€ 24,50

Historische atlas van Delft - Stad van ambacht en techniek

Auteur: Stef van der Gaag

Delft is een van de fraaiste grachtensteden van Nederland. Het silhouet van de binnenstad wordt beheerst door twee monumentale kerkgebouwen: de Oude Kerk, met zijn karakteristieke scheve toren, en de Nieuwe Kerk, waar al eeuwenlang leden van het Huis Oranje-Nassau hun laatste rustplaats vinden. De stad is beroemd om haar vooraanstaande rol in de zeventiende eeuw, toen ze dankzij het Ďeigení Delfshaven, een voorpost aan de Maas, nauw betrokken was bij het werk van de voc. Kunst en ambacht kwamen tot bloei. Tientallen plateelbakkerijen produceerden het fameuze Delftse aardewerk, en Johannes Vermeer schilderde onder meer zijn bekende Gezicht op Delft. Na deze Gouden Eeuw volgde een lange periode van stagnatie en krimp, en het tij keerde pas rond het midden van de negentiende eeuw. Delft werd toen aangesloten op het spoorwegnet en ontwikkelde zich tot fabrieksstad. Op initiatief van een industrieel kwam het Agnetapark tot stand, een vroeg voorbeeld van planmatige volkswoningbouw, met veel groen en slingerende straten. De snelle bevolkingsgroei in de twintigste eeuw, vooral na de Tweede Wereldoorlog, heeft tot aanzienlijke stadsuitbreidingen geleid. Hierbij voerde aanvankelijk een strikt functionele planning, waarbij het autoverkeer ruim baan kreeg, de boventoon. Als reactie hierop werden in de jaren zeventig en
tachtig woonerven aangelegd. Recentelijk heeft de spoorzone een geheel nieuwe aanblik gekregen: het betonnen spoorviaduct uit de jaren zestig van de vorige eeuw is vervangen door een ruim twee kilometer lange tunnel met ondergronds station. In de Historische atlas van Delft worden al deze ontwikkelingen belicht aan de hand van historische kaarten, speciaal voor deze atlas vervaardigde thematische kaarten en een schat aan prenten, schilderijen en fotoís. Een bijlage behandelt de geschiedenis van de Delftse ingenieursopleiding, waaruit de Technische Universiteit is voortgekomen. (2015)


De historische atlas Delft is hier op de site te bestellen, maar natuurlijk ook te koop bij onze reisboekhandel Stanley & Livingstone in Den Haag.



Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!
Elke dag open....


  • Model: Delft in beeld
  • Historische atlas Delft
  • ISBN: 9789460042096
  • Schrijver: Stef van der Gaag
  • Subtitle: Stad van ambacht en techniek
  • Uitgever: Vantilt
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:12:00 - 18:00
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2017 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart