Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Dorrestijns Volkomen Vogelgids

€ 34,99

Houdt u ook zo van het programma Baardmannetjes op TV met Hans Dorrestijn en Nico de Haan? Dan is Hans Dorrestijns Volkomen Vogelgids echt iets voor u. Hans Dorrestijn is Nederlands meest geliefde vogelaar. Zijn vogelgids is, zoals verwacht, geen traditionele vogelgids met feitelijke beschrijvingen over de kenmerken en habitat van iedere vogel. Nee, helemaal niet. Het zijn persoonlijke vogelverhalen van Dorrestijn waarbij ook de vreemdste vogel, de mens, en in het bijzonder Dorrestijn zelf, een belangrijke rol speelt. Vol humor en zelfspot verwondert hij zich over de natuur en de kunst van het vogelen. Dorrestijns vogelgids behandelt van A-Z alle veelvoorkomende vogels met foto en vogelnaam in zijn ornithologische vertellingen. Een kort stukje zal u op weg helpen om een beeld te vormen van dit bijzondere boek. Dorrestijns volkomen vogelgids, (2016)

Uit Dorrestijns Volkomen Vogelgids, de Staartmees

'Op het wereldtoneel is de Staartmees mijn absolute tegenhanger. Vogels in het algemeen zijn levenslustig, maar de Staartmees heeft er altijd wel héél erg veel zin in. Als Staartmezen in een clubje langskomen -ze wippen met zijn allen van tak naar tak en van boom naar boom op zoek naar insectjes - dan is er een warreling van kleuren en zoete geluidjes. Staartmezen zijn voortdurend met elkaar in gesprek. Soms praten ze met zichzelf en dan kun je horen hoe goed een Staartmees in zijn vel zit: 'Heerlijke dag, echt een heerlijke dag. En ontzettend veel lekkere mugjes. Van die kleine mugjes met lekker veel sap. Echt heel veel. Nou moet ik zeggen, ik ben de beste mugjesvanger van allemaal. Ik ben trouwens de beste Staartmees van de buurt. Een betere staartmees zul je hier niet zo gauw treffen.'
Het leuke van dit zelfgesprek is: de andere Staartmezen geven hem gelijk. Die zeggen allemaal heel vriendelijk: 'Ja, jij bent de allerbeste Staartmees, maar ik ook.' Vriendelijk en goedgehumeurd, de hele dag… Daarom is het altijd zo gezellig bij de Staartmeesjes. Geen wonder dat de andere mezen (Kool-, Pimpel-, Kuif-, Matkop- etc.) hun gezelschap opzoeken. Het geeft een heel gekwetter, gefluit en gepiep, maar nooit ruzie.
Als ik ooit terugkom op aarde, laat 't dan zijn in de vorm van een Staartmees. Anders hoeft het voor mij niet.'

'Vroeger was ik leuk. Toen schreef ik over drank en dronkenschap, over mijn ongelukkige huwelijk, over seks en het gebrek daaraan. Goddank, al die verschikkingen hebben nu plaatsgemaakt voor iets prettigs. Het bierglas ruimde het veld voor de verrekijker, de kastelein werd vervangen door de ornitholoog, het nachtbraken maakte plaats voor het vroeg uit de veren en de kater werd verslagen door de Wintertaling en de Appelvink'. 

vogelgids, veldgids, natuurgids, vogelen, vogels kijken, birdwatching the Netherlands, 
Nederland,  

  • Schrijver: Hans Dorrestijn
  • Uitgever: Nijgh Van Ditmar
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:12:00 - 18:00
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2016 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart