Stanley & Livingstone
Voeg toe:

De drums van Timkat

€ 24,50

Wij, Harry en Nasja Berg van Stanley & Livingstone, reisden door het noorden van EthiopiŽ in 1997. Het was een stoere reis die veel indruk op ons heeft gemaakt. De drums van de Timkat horen we nog steeds als we denken aan het moment dat we door drie puberjongens werden meegenomen naar een kerk in Gondar waar Tikmat werd gevierd. Het was donker, en honderden mensen in witte gewaden dansten in cirkels rond de kerk. Er werd getrommeld en gezongen, en oeloeoeloeoeloe geroepen. Maar onze blanke aanwezigheid dreigde het feest te verstoren en de jongens brachten ons terug naar huis. De volgende dag werden we uitgenodigd voor de koffie ceremonie bij hen thuis. Pa, die politieagent was, serveerde een enorme biefstuk. Zo'n feestmaal kun je toch niet weigeren?
Ada en Jan maakten ongeveer dezelfde reis in 2013. Met de bus van Adis Ababa naar Bahir Dar aan het Tanameer waar schitterende kloosterkerken op eilandjes zijn gebouwd en de watervallen van de Blauwe Nijl voor rokend water zorgen. Naar Gondar tijdens het Timkat festival, naar de rostkerken van Lalibela en naar Axum de stad van de obelisk. Het is voor ons heerlijk om dit boek te lezen omdat het onze dierbare herinneringen weer doet leven. Maar Ada en Jan reisden ook door naar het zuiden waar de kleurrijke bevolking van de Omo-vallei de reiziger het gevoel geeft terug in de tijd te stappen. De Konso, de Hamer met hun gruwelijke tradities, de Mursi vrouwen met de opvallende kleischotels in hun onderlippen en de Bena mannen die gekleed gaan in strakke rokjes, dit is het echte Afrika. De enthousiaste en eerlijke schrijfstijl van Ada is aanstekelijk. Je krijgt zin om mee te gaan.
De drums van Timkat, Ada Rosman-Kleinjan, (2013)

Klik hier voor meer†††reisboeken en kaarten Ethiopie


EthiopiŽ, Ethiopie, reis, reizen, reisverhaal, reisverhalen,


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: Ethiopie
  • De drums van Timkat
  • ISBN: 9789080296800
  • Schrijver: Ada Rosman-Kleinjan
  • Subtitle: Een reis door Ethiopie
  • Uitgever: Wombat
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2018 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart