Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Capitool reisgids naar de Oranjes

€ 25,00

De Capitool reisgids In het voetspoor van de Oranjes is een mooie reisgids waarmee u het spoor kunt volgen van de Oranjes ( het Nederlandse koningshuis), door Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Een heerlijke reisgids voor koningsgezinde reizigers die graag eens een thema bij de hand nemen op hun reizen. De gids bevat de beschrijving van de mooiste kastelen en paleizen, prachtige plekken vol vaderlandse geschiedenis, natuur en cultuur. Speciale wandelingen beschrijven koninklijke routes. De Capitool reisgids staat garant voor een schat aan informatie, gecombineerd met een mooie presentatie met opengewerkte tekeningen en fraaie plattegronden. Capitool reisgids in het voetspoor van de Oranjes, Nederlandstalig, (2013)

Naar aanleiding van de toenemende belangstelling voor het Huis Oranje Nassau en de viering van 200 jaar Koninkrijk hebben schrijfster Tineke Zwijgers en fotograaf Dorien Koppenberg†deze geschreven. Samen zijn zij rond gaan reizen door Nederland, BelgiŽ, Luxemburg, Duitsland en Engeland in de voetsporen van de koningen en koninginnen van Nederland. Van de Dillenburg van Willem van Oranje tot het theehuis op het landgoed van Willem Alexander en MŠxima. Langs Hampton Court Palace, waar 'William and Mary' hun liefde voor barok vorm gaven, het Londen van Wilhelmina en Bernhard in 1940-1945 tot Waterloo, waar Willem II in 1815 de 'Held van' werd. We nemen een kijkje in kastelen en paleizen met namen als Oranienburg, Oranienbaum en Oranienstein. We maken Oranje-rondwandelingen, bezoeken Oranjesteden als Diest, Buren en Breda. We gaan over Veluwse koningswegen naar koninklijke jachthuizen, pleisterplaatsen en hofleveranciers. We gaan zelfs slapen op plekken waar ook Oranje-Nassaus zich te rusten legden. Het resultaat is een rijk met foto's, 'opengewerkte' tekeningen, kaarten en plattegronden geÔllustreerde reisgids die niet alleen (praktische) informatie en achtergronden bevat van te bezoeken plaatsen, musea, kastelen, paleizen en natuurgebieden, maar ook historische verhalen, een stamboom en korte biografieŽn van Oranjes en hun familieleden.

Capitool In het voetspoor van de Oranjes wijst actieve en cultureel geÔnteresseerde reizigers de weg naar bijzondere Oranje-plaatsen en helpt ze bij het plannen van een historische reis. Al lezend krijgt de reiziger een beeld van de vele kleurrijke en boeiende personen in het Huis van Oranje Nassau, hun familiebanden, de tijd waarin ze leefden en de ontwikkeling van de in de 16e eeuw tot op het bot verdeelde Nederlanden tot het Koninkrijk der Nederlanden van de 21e eeuw.


reisgids, reisgidsen Nederland, Netherlands,
Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Capitool reisgids naar de Oranjes
  • ISBN: 9789000308187
  • Uitgever: Unieboek
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Contact

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)
070 3657306

Winkel en Webwinkel

Bij Stanley & Livingstone kunt u terecht voor een wereldbol wereldkaart globe reisboek landkaart reisgids reisverhaal wereldatlas fietsroute fietsgids wandelroute wandelgids reisdagboek taalgids wandelkaart fietskaart.

U kunt natuurlijk langs komen in onze sfeervolle speciaalzaak in het centrum van Den Haag, maar u kunt ook bestellen en veilig betalen in deze webwinkel. Snelle levering in de hele Benelux.

Openingstijden winkel

Ma:gesloten
Di:10:00 - 18:00
Wo:10:00 - 18:00
Do:10:00 - 21:00
Vr:10:00 - 18:00
Za:10:00 - 17:00
Zo:13:00 - 17:00

Gesloten:
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag.
Met Pasen, Pinksteren en Kerst 1e en 2e dag.

Copyright © 2003-2018 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart